Første vaksinedose er satt

Første vaksinedose er satt

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 19.05.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

I midten av april var det endelig min tur å ta første dose av koronavaksinen. En smule spent på mulige bivirkninger, men mest glad for å «være i gang».

For en gangs skyld er det for meg positivt å ha diabetes type 1, og bo i en av bydelene i Oslo som har hatt de høyeste smittetallene! Jeg vet det er flere på min alder og i samme risikogruppe, som ikke har fått vaksinen enda. Jeg er lettet for å være i gang og gleder meg stort til å bli fullvaksinert.

Annonse

Lite redsel for korona

Etter å ha levd i pandemien i over ett år, er jeg nå lite redd for å få og bli syk av korona. Men jeg har respekt for sykdommen og følger alle lover og regler som til enhver tid gjelder. Jeg holder meg stort sett til familien min, har hjemmekontor og tester meg ved minste symptom. Jeg bor jo i en storfamilie sammen med min søster og våre fem barn. Ingen av oss syv har vært smittet. Det synes jeg faktisk er ganske imponerende. Likevel har det vært begrenset samvær med resten av familien og venner. Omgang med dem er en av hovedårsaken til at jeg gledet meg til å få satt vaksinen.

LES OGSÅ: Hva jeg drømmer om å gjøre når korona forsvinner

Godt system

I min bydel er det eget vaksine-senter. Fra jeg kom dit og var ferdig, tok det en halvtime. Systemet fungerte godt og kjapt. De som jobbet der, var vennlige og smittevern var selvsagt i høyseter. Jeg fikk litt vondt i armen på kvelden, og på natten fikk jeg litt vondt i kroppen og feber. Dagen etterpå følte jeg meg ikke helt i form og tok det helt rolig. På ettermiddagen følte jeg meg helt fin, og dagen etter hadde jeg ikke vondt i armen lengre.

Blodsukkeret

Jeg kjenner flere som har tatt samme vaksine som meg og som har diabetes type 1. Derfor var jeg spent på hvordan blodsukkeret ville «oppføre» seg. Hun ene jeg kjenner fikk store problemer med høyt blodsukker i over en uke etter første vaksine. Hun har rapportert det inn som en bivirkning og har foreløpig valgt å ikke ta dose nummer to.

En annen jeg kjenner merket ingenting. Og det gjorde for så vidt ikke jeg, men hadde kanskje lavere blodsukker enn normalt de første dagene. Men totalt sett gikk det veldig fint å regulere.

Annonse

LES OGSÅ: En begrenset hverdag har gitt meg nytt perspektiv

Spent på neste dose

Det er seks uker mellom første og andre dose. Det sies at det er større fare for bivirkninger etter dose nummer to. Jeg skal ta andre dose i begynnelsen av juni og er litt spent. Jeg regner ikke med jeg får voldsomme bivirkninger, men har ikke lagt viktige møter eller arbeidsoppgaver til dagen etter neste vaksinering.

Håpet er at fullvaksinering skal gi meg større frihet. Særlig i forhold til å være med venner og familie, samt å kunne reise til utlandet. Jeg savner veldig å reise og håper det snart kommer lettelse i karantenebestemmelsene for dem som er fullvaksinert. Da setter jeg meg på første fly ut av landet. Selvfølgelig med munnbind, antibac og en god dose fornuft i bagasjen.

LES OGSÅ: Hvordan komme seg gjennom hverdagen under pandemien?

Har du kommet i gang med vaksineringen?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: