En titt inn i fremtiden: Torsdag 15. mars 2046

En titt inn i fremtiden: Torsdag 15. mars 2046

Kjell Arild Ueland
Født i 1969, pappa til 3 og har hatt diabetes type 1 siden 1981. Merker nå slitasjen som diabetesen har gitt meg, men er opptatt av trening og prøver å ha et positivt og humoristisk syn på livet.
Publisert første gang: 07.04.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Ble sittende i sofaen og gruble her om dagen, om hvordan fremtiden til oss med diabetes vil bli. Det ene førte til det andre og så satte jeg meg ned og lagde dette dagbok notatet fra torsdag 15. mars, 25 år frem i tid.

Jeg har nettopp kommet meg hjem etter et besøk hos legen, for oppfølging av diabetesen min. Her ble sensoren, som ligger under huden, skannet, og det ble avlest data for langtidsblodsukker, kolesterol, blodlegemer og diverse andre ting som man før måtte ta blodprøver for å sjekke.

Annonse

Tabletter som «snakker» med sensoren

Jeg fikk også ny resept på disse avanserte tablettene som jeg nå går på i stedet for insulinpumpe. Dette er noen avanserte tabletter som kommuniserer med sensoren som ligger under huden. Kort fortalt så snakker disse sammen og frigir rett mengde insulin på en eller annen avansert og merkelig måte. For meg er dette et kjempebra system.

Jeg har en sensor som jeg skifter ut en gang i året, tar en tablett eller to i  uka, alt etter hvor mye jeg trenger. Dette får jeg beskjed om på smartklokken min.

Hverdagen med diabetes har blitt enkel og forutsigbar. Det er mange år siden jeg brukte tid på å manuelt prøve og holde et jevnt blodsukker i løpet av dagen. Nå går alt av seg selv og blodsukkeret mitt varierer innenfor 5 og 7.

LES OGSÅ: Fremtiden med diabetes – drømmen om en kur

Vaksine mot diabetes

Jeg ble bestefar, igjen for 6 måneder siden. I neste uke skal barnebarnet mitt til legen for å få vaksine mot diabetes. Det er helt fantastisk at barnebarnet mitt skal få slippe å oppleve diabetes. Selv om det nå har blitt en enkel sykdom å forholde seg til, i forhold til slik det var på slutten av forrige århundre og langt inn i dette århundre. Det skjedde en del store fremskritt rundt 2020, noe som virkelig fikk fart på utviklingen når det gjelder behandling av diabetes.

Annonse

LES OGSÅ: Helsenæringen er avgjørende i kampen mot fremtidens utfordringer

Hvilke tanker gjør du deg om livet som diabetiker 25 år frem i tiden?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: