Oppskrift på lunsjsalat med eggerøre og brokkoli

Oppskrift på lunsjsalat med eggerøre og brokkoli

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 03.02.21 | Sist redigert: 24.06.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 8 gram, Fiber: 7,5 gram

Ønsker du et næringsrikt og godt måltid, som er snilt med blodsukkeret og holder deg mett en god stund? Da er dette en tipptopp oppskrift.

Lunsjsalat med eggerøre og brokkoli er en god kilde til fiber, protein og sunne fettsyrer. Egg er en utrolig næringsrik og allsidig ingrediens.

Annonse

TIPS: For å øke næringsinnholdet i retten, kan du gjerne bruke ½ avokado, toppe med litt ristede frø, og/eller røre inn litt revet ost i eggerøren.

Ingredienser

1 porsjon

2 egg
1 ss olivenolje
¼ brokkoli
en god neve fersk spinat
¼ avocado
1 gulrot
salt + pepper

Slik gjør du:

1. Stek eggerøre av to egg på middels varme i litt olje til den er kremet. Smak til

med salt og pepper.

Annonse

2. Del brokkolien i buketter, som du damper lett.

3. Fordel fersk spinat, eggerøre og brokkoli i en skål.

4. Del gulroten i staver og ha ved siden av.

5. Topp med avokado og eventuelt litt mer pepper.

PRØV GJERNE: Rødbethummus med hvite bønner

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: