Svinekoteletter med kapers-saus
Karbohydrater: ca 0 g per 100
Svinekoteletter med masse deilig smak. Disse er perfekte både til hverdagsmiddagen og til fest. Og det beste av alt, du lager dem på under 10 minutter!
Dette trenger du:
1 svinekotelett per person
Smør til steking
Salvie
Sennepsfrø, knuste, kan sløyfes
Salt og pepper
1 sitron
1 dl fløte per person
Dijonsennep
Kapers
Eventuelt soya
PRØV GJERNE: Lammegryte med søtpotet
Slik gjør du:
1. Krydre svinekotelettene med tynt lag salt, pepper, salvie og knuste sennepsfrø.
2. Stek kotelettene på middels varme, ca 3 minutter på hver side.
3. Klem over litt sitron på hver kotelett og stek videre i 3-4 minutter, eller til kotelettene er gjennomstekte.
4. Kok ut god smak fra panna sammen med litt fløte. Tilsett 1-2 ts med dijonsennep. Smak til med salt og pepper, og dryss kapers i på toppen. Smak ev til med litt soyasaus hvis du har.
Tips! Hvis du foretrekker kjøtt fra griser som har hatt et godt liv anbefaler jeg å sjekke ut Reko-ringen på facebook. Der kan du få direkte kontakt med bonden og få vite hvordan han/hun driver. Det er også enklere å få tak i stykningsdeler som ikke finnes i butikken.
PRØV GJERNE: Oppskrift på hjemmelaget bacon
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.