Historien bak Verdens diabetesdag

Historien bak Verdens diabetesdag

Bidragsytere
Dette er innhold laget av forfattere fra vårt internasjonale nettverk.
Publisert første gang: 05.11.20 | Sist redigert: 03.11.22

Det er verdens største bevissthetskampanje for diabetes, og når et globalt publikum på over 1 milliard mennesker i mer enn 160 land. Men hva er historien bak Verdens diabetesdag?

Verdens diabetesdag (WDD) ble opprettet i 1991 av den internasjonale diabetesføderasjonen (IDF, «International Diabetes Federation») og Verdens helseorganisasjon (WHO) som svar på økende bekymringer angående den voksende helsetrusselen ved diabetes. Den blir markert hvert år den 14 november, bursdagen til Sir Frederick Banting, som oppdaget insulin sammen med Charles Best i 1922.

Annonse

WDD er verdens største bevissthetskampanje for diabetes og når et globalt publikum på over 1 milliard mennesker i mer enn 160 land. Kampanjen retter oppmerksomhet mot saker av avgjørende betydning i diabetesverdenen, og holder diabetes i det offentlige og politiske søkelyset.

LES OGSÅ: Måten personer med diabetes spiser kan forbedre helsen deres

Den blå sirkelen

Symbolet til Verdens diabetesdag er en blå sirkel. Den blå sirkelen er et globalt symbol på bevissthet rundt diabetes og symboliserer enhet. IDF ønsket et enkelt format for å tilrettelegge for reproduksjon og bruk av personer som ønsket å støtte kampanjen. Denne datoen markeres også med belysning av monumenter og fremtredende bygninger rundt om i verden i den samme fargen.

Blått representerer himmelen og er samme farge som FN-flagget, som også symboliserer unionen av land. På Verdens diabetesdag oppmuntres det til bruk av blå klær som et symbol på kampanjen.

LES OGSÅ: Slik blir god helse en familieprioritet

Annonse

Temaet for 2020: Sykepleieren og diabetes

Årets tema, valgt av IDF, ble Sykepleieren og diabetes. Kampanjen tar sikte på å øke bevisstheten rundt den avgjørende rollen sykepleiere spiller i å støtte mennesker som lever med diabetes. Vi valgte å fremheve dette temaet ved å be sykepleierne i mySugr om å hjelpe oss å svare på noen av de mest stilte spørsmålene om diabetes på Google over hele verden.

Vi er stolte av å stå sammen med dere for å øke bevisstheten rundt diabetes og støtte dere i alle aspekter av diabetesbehandlingen.

LES OGSÅ: Diabetes type 2 kan starte 20 år før diagnosen stilles 

Kilde: World Diabetes Day, About  (hentet 9.11.2020)

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: