Oppskrift på supergod løkurtpesto
Karbohydrater: ca 5 g per 100
Hvis du finner løkurt i veikanten, så må du plukke med deg litt hjem og lage denne supergode løkurtpestoen! Viste du at smaken er en mild mellomting mellom løk og hvitløk? Den er perfekt til sommerens salater eller som tilbehør til grillmaten, og ikke minst overrasker den og imponerer gjestene!
Løkurt kan bli opptil en meter høy. Stilken er rett, som regel ugrenet, og har mange blader. Bladene er nyre- til hjerteformet med tagger. Planten blomstrer i mai-juni med hvite blomster. Hele planten dufter av løk.
Dette trenger du:
½ liter løkurtblader
3 dl økologisk extra virgin olivenolje
1,5 dl cashewnøtter (gjerne bløtlagt og tørket)
120 g parmesan
Salt, etter smak
Slik gjør du:
Det er så enkelt at du kjører alle ingrediensene, utenom parmesanen, i blender eller med stavmikser, eller bruk morter om du vil. Til slutt blander du inn revet parmesan og smaker til med salt.
Hvor finner jeg løkurt?
Løkurt kan du finne over store deler av landet. Det er en toårig plante. Det første året holder den seg på bakkenivå, mens blomst og stilk kommer det andre året. Den lukter av løk og hvitløk, men er mye mildere i smaken enn disse to. Hele planten kan spises, og den kan ikke forveksles med noe giftig (for sikkerhets skyld kan du gni litt av planten mellom hendene og kjenne at det lukter løk).
Mye av smaken forsvinner dersom den tørkes eller kokes, den gjør seg derfor best i når den blir brukt rå. For eksempel i kryddersmør, dressinger, majones, supper eller salater.
PRØV GJERNE: Ramsløkpesto
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.