Oppskrift på sukkerfri créme brûlée
Karbohydrater: ca 3 g per 100
En fantastisk god dessert med lite karbohydrater. Jeg kan nesten garantere at du ikke savner sukkeret i denne oppskriften på créme brûlée!
Dette trenger du:
(4 små porsjonsformer)
2 dl fløte
2 dl helmelk
1 vaniljestang, delt
2 ss sukrin gold + ekstra på toppen
2 ss sukrin +
2 eggeplommer
Slik gjør du:
1. Sett på ovnen, 150 grader over -og undervarme.
2. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene.
3. Ha fløte, melk, sukrin+ og sukrin gold i ei gryte og varm opp til kokepunktet. Ta av varmen.
Tips! For variasjon kan du tilsette litt finrevet appelsin- og sitronskall (økologisk), og en kanelstang når du koker melken.
4. Ha eggeplommene i en bakebolle, hell melkeblandingen i en tynn stråle mens du pisker kraftig.
5. Ha i ildfaste porsjonsformer.
6. Sett i en langpanne og fyll i kokende vann til det dekker over halvparten av formene.
7. Stekes nederst i ovnen i ca 35-40 minutter. Bør avkjøles litt før servering, og kan godt stå i kjøleskap over natta (dekk da med plastfolie).
8. Rett før servering: dryss over sukrin gold og brenn med gassbrenner hvis du har (hold avstand og beveg brenneren fram og tilbake slik at det ikke blir svidd). Alternativt kan du grille i ovnen, men pass godt på – det svir seg fort!
Prøv gjerne med friske bær og piska kremfløte til!
Prøv gjerne: Panna Cotta med lime
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.