Müsliboller med krydder
Karbohydrater per kjeks: 16 gram
Crispy müsliboller helt uten smør, sukker eller mel!
Disse müslibollene, eller kjeksene om du vil, er crispy utenpå og myke inni. De inneholder hverken smør, mel eller sukker, og de er derfor et litt smartere valg når du vil ha sunn og smart hverdagskos. Disse kan også passe utmerket når du trenger en rask frokost eller et mellommåltid på farten.
Müslibollene er søtet med banan, så de inneholder litt karbohydrater, men også mye bra fiber fra grovt korn og frø, samt smart fett fra tahinien.
TIPS! Bruk gjerne en müslitype som ikke inneholder så mye tørket frukt. For eksempel 4-korn eller en med kun tørket blåbær. For en frukt-müsli kan bidra med veldig mye sukker.
PRØV OGSÅ: Lavkarbobrød
Ingredienser
Oppskrift til 8 müsliboller
2 godt modne bananer
3 ss tahini (sesamsmør)
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1,5 dl havregryn
1,5 dl kornblanding eller müsli
1 ss chiafrø (eller linfrø)
1 ss sesamfrø
1 dl müsli til utbaking
PRØV OGSÅ: Solsikkekjeks med havre
Fremgangsmåte
1. Mos banen og vend inn tahini og krydder.
2. Vend inn havregryn, müsli og frø. Du skal nå ha en relativt fast deig, som skal kunne formes til en klissete masse med to skjeer.
3. Ha resten av müslien i en liten skål. Lag mellomstore kjeks av røra, og vend deigen i müsil før du presser den ut til kjeks på en bakeplate.
4. Stek kjeksene på 200 grader i ca 15 minutter, til kjeksene er gylne utenpå.
5. Spis med det samme, eller oppbevar i en tett boks i kjøleskapet i 3-4 dager.
PRØV OGSÅ: Müslibarer med peanøttsmør
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.