«Glamping» + diabetes = sant?

«Glamping» + diabetes = sant?

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 02.07.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Mannen min og jeg har vært på ferie i Nord-Norge, og det har vært helt fantastisk! Vi prøvde noe nytt, noe vi liker å kalle komfortcamping, eller «glamping» (glamorous camping).

Annonse

Vi hadde nemlig med oss varmetepper, dyne, puter og isolerende underlag. Noe vi har brukt i teltet hver natt i løpet av ferien.

Mer fokus på diabetes

Denne luksusen viste seg å være svært fordelaktig i forhold til diabetesen. Vi har teltet tidligere, men ikke like fancy som nå. Det å ha mindre utfordringer i forbindelse med telting og reise, gir meg mer tid til å ta hensyn til diabetesen. Hovedoppgaven kan tas fatt i mens resten er lagt til rette.

LES OGSÅ: Alt jeg ønsket meg var en liten pause fra diabetesen

Glamping

Foto: Maria Schmidt

Mindre stress

I tillegg til ekstra fokus på sykdommen, fører glamping med seg mindre stress. Vi får sikret en god natts søvn både til oss selv og frysepinnen av en hund, noe som igjen fører til bedre velvære og et mer stabilt blodsukker. Ulempen er alt ekstra utstyret som kreves og som tar en del plass i bilen. Men for vår del var det absolutt verdt det.

LES OGSÅ: En uforglemmelig fjelltur

Annonse

Glamping

Befriende

Samtidig som det er godt å få mer tid til å behandle sykdommen riktig, er landskapet her i nord noe som også er med på å befri meg fra alt.

Følelsen av å bestige et fjell, oppnå et mål, og få fantastisk utsikt i gjengjeld, er så befriende og gir en mestringsfølelse jeg sjeldent føler i forbindelse med sykdommen. Det er så gøy å nå et mål, og glamping gjør det både lettere og mer behagelig.

LES OGSÅ: Å takle livet med diabetes

Dersom du er en person med diabetes som liker å vandre i fjellene, kan glamping virkelig anbefales. Den roen og komforten det medbringer gjør strevet verdt det, samtidig som det gir overskudd til å ta vare på helsen etter turen også.

LES OGSÅ: Slik blir du trygg på fjelltur

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: