Søte osteterter á la Benedikte

Søte osteterter á la Benedikte

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Karbohydrater: Hele deigen inneholder 22,5

Disse ostetertene ble saftige og gode, og i tillegg kan de fryses. Bare tin de forsiktig opp i kjøleskapet, så går det fint. De er absolutt ikke vanskelig å lage, så det er bare å sette i gang.

Dette trenger du:

DEIG:

(Du får 10 terter av denne deigen)

  • 25 gram smør
  • 1,25 dl vann
  • 100 gram fettredusert mandelmel
  • 100 gram malte mandler
  • 1 ts Xanthan gum
  • 50 gram sukrinmelis

FYLL:

  • 25 gr. Tagatesse
  • 150 gram Cottage cheese
  • 10 dråper rom eller sitron-essens
  • 1 ts kardemomme
  • 1 eggeplomme til pensling av tertene før steking

PYNT:

  • Sukrinmelis

Slik gjør du:

DEIG:

Del smøret i biter og tilsett sammen med de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv. Du kan selvfølgelig bruke en god stavmikser hvis du ikke har kjøkkenmaskin.

Kjør til deigen er tykk og litt klissete.

Osteterter

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

Strø så litt mandelmel eller malte mandler på et bakepapir og kjevle deigen ut til ca. 2 mm tykkelse. Prøv å få de så tynne som mulig, men det er ingen krise om de blir litt tykkere enn 2 mm.

Osteterter

Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

Trykk ut 5 stykker med et glass som har litt mindre diameter enn de fem neste tertene, dette er fordi «lokket» skal passe over fyllet. Jeg måtte kjevle ut flere ganger underveis for å få ti pletter.

Osteterter

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

FYLL:

Fyllet er enkelt å lage til. Du tilsetter essens, Tagatesse og kardemomme i Cottage cheese. Vær forsiktig så du ikke moser osten.

Når dette er gjort, fordeler du fyllet på de 5 minste plettene. Legg lokkene over og trykk forsiktig kantene sammen med en gaffel (dypp gjerne gaffelen i vann, så henger ikke deigen fast).

Pensle med 1 eggeplomme (det holdt til 10 stk.).

Stek på 180 grader i ca. 30 min.

Dryss med sukinmelis når ostetertene er avkjølt.

For flere oppskrifter, se www.mintype1mat.no

PRØV GJERNE: Sjokoladeterter – oppskrift uten mel og sukker

 

 

0/5 (0 Reviews)
Del: