Salatbolle med ovnsbakte grønnsaker

Salatbolle med ovnsbakte grønnsaker

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 28.06.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater:29 g, 170 kcal
Mange er av den oppfatning at salat ikke metter. Men hva er en salat? Salatbolle med ovnsbakte grønnsaker blir du garantert mett av!

I en salat kan du putte i hva du vil. Det viktige er å finne en kombinasjon mellom gode karbohydrater, proteiner og fett.

Annonse

Jeg spiser salat flere ganger i uken, men den består ikke bare av blader og grønt. Jeg putter i masse godt som gjør meg mett og god. Samtidig vil jeg at det skal gå raskt å lage, slik at jeg kan nyte en god salat selv på travle dager.

Trikset mitt har blitt å kutte opp grønnsaker til et par tre dager, slik at jeg bare kan mikse det sammen når jeg skal spise. Oppbevar i kjøleskap i lufttette bokser. Hvis du får i deg en salat per dag, så har du oppfulgt helsemyndighetenes anbefalinger om minst 500 gram frukt eller grønt i løpet av en dag. Enkelt, ikke sant?

Etter å ha smakt ovnsbakt sellerirot og gresskar på en salatbar i Oslo, så har jeg blitt helt frelst. Det passer så godt i salat sammen med rå grønnsaker. Sammen med dressing av eddik, soyasaus, sitron og ingefær så får du en symfoni av spennende smaker!

Dette trenger du til en porsjon:

100 gram sellerirot

100 gram gresskar

Annonse

100 gram agurk

100 gram salat (feks spinat)

100 gram kål

50 gram fennikel

50 gram hvite bønner

Slik gjør du:

Kutt sellerirot og gresskar i terninger og bak dem i ovnen på 200 grader i 20 minutter. La gjerne skallet være på. Kutt de andre ingrediensene og bland sammen med bønner og grønnsakene. Lag en dressing av en del eddik, tre deler soyasaus, en teskje sennep, litt sitron og revet ingefær. Hell over salaten.

Du kan selvfølgelig putte i hva du vil i salaten. Jeg er glad i å tilsette kjøttboller som jeg lager av vegetarfarse fra VegMe. Fetaost passer også godt til de ovnsbakte grønnsakene. Smak deg frem til din favoritt!

PRØV GJERNE: Asiatisk kålsalat med soyabønner

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: