Ridderostsalat med ovnsbakt søtpotet og paprika

Ridderostsalat med ovnsbakt søtpotet og paprika

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.06.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat per porsjon: 26 gram
Hvorav fiber: 9 gram

Denne ridderostsalaten er ideell som rask og skikkelig digg hverdagsmiddag. Perfekt hvis du har rester av ovnsbakte grønnsaker.

Annonse

Ridderost er en norsk halvfast, kittmodnet ost, med myk og smidig konsistens. Den har en mild og karakteristisk smak, og gjør seg derfor godt i en salat.

Søtpoteten har et lavt fettinnhold og høyt innhold av beta-karoten, samt en god kilde til kalium og kopper. Denne grønnsaken har svært mange bruksområder, og den får en deilig kremaktig konsistens etter varmebehandling.

PRØV OGSÅ: Grønn hummussalat med ovnsbakte grønnsaker & nøtter

Ingredienser

1 porsjon 

ridderostsalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 hode hjertesalat
½ stk stor søtpotet
1 stk liten rød paprika
1 ss gresskarfrø
1 ss god pesto
50 g ridderost i terninger
½ avocado
Olivenolje
salt og pepper

Annonse

PRØV OGSÅ: Tacofyll – Ovnsbakte bønner og søtpotet

Fremgangsmåte

1. Del søtpotet i båter og paprika i strimler. Ringle over olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen til søtpoteten er myk og gyllen, ca 15-20 minutter.

2. Rist gresskarfrø i tørr stekepanne.

3. Finhakk hjertesalat og ha på en tallerken. Topp med ovnsbakte grønnsaker, avocado i biter, ristede frø og ridderost skåret i terninger.

4. Server med en god pesto.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på søtpotetpai uten hvetebunn

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: