Oppskrift på Kvikk Lunsj-hjerter

Oppskrift på Kvikk Lunsj-hjerter

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Karbohydrater: 42,6 i hele deigen (uten sjokolade) Man får ca. 15 stk.

Kvikk Lunsj hører med til skogsturer, og jeg ville ha noe som kunne minne om denne gode sjokoladen, uten sukker og mel. En variant man kan ta med hele året, på korte og lange turer. Det resulterte i Kvikk Lunsj-hjerter.

Jeg hadde mye Fiberfin i skapet, tok jeg utgangspunkt i å bruke den for å lage noe som kunne minne om kjeks. Til denne oppskriften jeg tok jeg frem vaffeljernet.

Fiberfin inneholder 60% resistent stivelse og holder deg mett lenge uten at blodsukkeret fyker til værs. En veldig fin måte å få i seg fiber på, og så er det en fin bonus å ha med seg sunne kjeks i sekken.

Dette trenger du:

  • 120 gram smør
  • 140 gram sukrinmelis
  • 20 dråper vaniljeessens
  • 260 gram malte mandler
  • 80 gram fiberfin
  • 2 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Sjokolade 70 % eller høyere (1-2 plater etter hvor mye du vil bruke på hjertene)

Slik gjør du:

-Kutt romtemperert smør i biter og legg de i en bolle sammen med sukrinmelis.

– Bland det godt sammen med fingrene.

-Tilsett eggene og visp godt i en kjøkkenmaskin.

-Tilsett de andre ingrediensene og bland det sammen med en sleiv.

Kvikklunsj

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

-Finn frem vaffeljernet. Husk å bruke formfett eller smør til stekingen.

Kvikklunsj

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

-Trill en liten tennisball-kule i hendene dine og legg i jernet. Ha fuktige hender, da blir det ikke så klissete å få deigen til.

-Press de flate (med jernet) og stek de lysebrune. De blir ca. en halv vaffel i størrelse. Noen klarer du å få hele ut, noen ikke. Det gjør ingen ting, for de blir små kjeksbiter med sjokolade.

kvikklunsj

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

-Smelt så sjokolade. Jeg brukte 86 % som jeg tilsatte noen dråper med peppermynte-essens. Men det er en smakssak.

-Pensle på smeltet sjokolade.

-La sjokoladen stivne, så snur du hjertene og pensler på «undersiden». Liker du mye sjokoladesmak, så gjentar du prosessen. Kjeksene blir helt stive når de er avkjølt.

-Oppbevar i tette bokser, gjerne i kjøleskapet. Hos meg blir de ikke så gammel at romtemperatur blir et problem.

For flere oppskrifter, se: www.mintype1mat.no

PRØV GJERNE: Søtpotetvaffel – et litt bedre valg

 

0/5 (0 Reviews)
Del: