Oppskrift på uimotståelig karamellmousse
Hele desserten har 31 karbohydrater (5 karbohydrater per glass med dessert)
Jeg elsker karamellsmak og krokan og fikk lyst å lage en dessert som kombinerte de to. Det endte med en vanvittig god karamellmousse!
Dette trenger du:
(6 gode porsjoner)
OSTEKREM
- 200 gram Philadelphia ost original
- 10 gr. Tagatesse
- 1/3 ts vaniljepulver
- 3 dl fløte
KARAMELLSAUS
- 100 gr. Tagatesse
- 1 dl vann
- 1,5 dl fløte
- 80 gr smør
KROKAN
- 80 gr Tagatesse
Slik gjør du:
OSTEKREM
- Pisk fløten stiv sammen med vaniljepulver og Tagatesse.
- Visp så osten inn til det blir en fin konsistens på kremen.
- Sett i kjøleskap mens du lager karamellsaus.
KARAMELLSAUS
La Tagatesse og vann få et oppkok på middels varme, og la det koke til det blir en gyllen farge. Ikke rør i sukkermassen. Pass på hele tiden, slik at det ikke blir for mørkt.
Så tar du gryten til side og rører inn smøret, etterfulgt av fløten. Da får du en farge som på bildet over.
Så koker du sausen opp igjen på svak varme til den har fått en lys karamellfarge, slik som på bildet over. Avkjøl. Når karamellsausen er avkjølt (i romtemperatur) skal den blandes sammen med ostekremen. Ha i glass og pynt med krokan.
La stå i kjøleskapet noen timer før servering. Du kan gjerne lage desserten dagen i forveien.
KROKAN
Smelt Tagatesse i en gryte og la det koke på middels varme til det blir brunt, slik som på bildet. Pensle et stykke matpapir med olje og hell massen på det. Når det har stivnet, legger du et matpapir over. Kjevle eller dunk med en gjenstand slik at karamellen knuser.
Vipps, så har du krokan.
Tips: Lag dobbel porsjon og ha på syltetøyglass. Da har du til seinere bruk ?
God fornøyelse 🙂
For flere gode desserter, se bloggen min: www.mintype1mat.no
PRØV GJERNE: Deilig, luftig sjokolademousse
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.