Matvafler med sesamfrø og kokos

Matvafler med sesamfrø og kokos

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat: ca 14 gram per vaffelplate

Vafler kan fint brukes som alternativ til brødmat så lenge de lages grove, som i denne oppskriften.

Gratis mySugr

Vafler er kanskje mest kjent som deilig helgekos, full av sukker og hvetemel. Men slik trenger det slett ikke være. Vafler kan lages på mange ulike måter ved å variere ingrediensene i røra, eller ved å servere vaflene på ulike måter. Disse matvaflene kan serveres med forskjellige typer pålegg, og egner seg godt til både frokost, lunsj og kvelds.

Tips:
Dersom du vil ha litt ekstra spennende smak på matvaflene, smaker det godt med litt kanel og kardemomme i røra.

Dersom du ønsker søte vafler, kan du fint tilsette søtningsmiddel etter ønske.

PRØV OGSÅ: Søtpotetvafler – et litt bedre valg 

Ingredienser

matvafler med sesamfrø og kokos

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Oppskriften er beregnet til 1 stor vaffelplate.

Accu-Chek Mobile - Boots

1 egg
2 ss yoghurt naturell
1 ss havremel
1 ss bokhvetemel (eller annet mel etter ønske)
1 ss tørket kokosmasse
1 ss sesamfrø
¼ ts bakepulver
en klype salt
1 ts smeltet smør eller rapsolje
1 ts smør til steking

PRØV OGSÅ: Vaffeltoast av havremel – uten sukker

Fremgangsmåte

1. Visp sammen egg, yoghurt og smør/olje

2. Tilsett så alle de tørre ingrediensene

3. Smør vaffeljernet og stek vaffelen til den er gyllen

4. Server med ønsket pålegg

PRØV OGSÅ: Matmuffins med fetaost og spinat

Accu-Chek Mobile
1/5 (1 Review)
Del: