Matvafler med sesamfrø og kokos

Matvafler med sesamfrø og kokos

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat: ca 14 gram per vaffelplate

Vafler kan fint brukes som alternativ til brødmat så lenge de lages grove, som i denne oppskriften.

Vafler er kanskje mest kjent som deilig helgekos, full av sukker og hvetemel. Men slik trenger det slett ikke være. Vafler kan lages på mange ulike måter ved å variere ingrediensene i røra, eller ved å servere vaflene på ulike måter. Disse matvaflene kan serveres med forskjellige typer pålegg, og egner seg godt til både frokost, lunsj og kvelds.

Tips:
Dersom du vil ha litt ekstra spennende smak på matvaflene, smaker det godt med litt kanel og kardemomme i røra.

Dersom du ønsker søte vafler, kan du fint tilsette søtningsmiddel etter ønske.

PRØV OGSÅ: Søtpotetvafler – et litt bedre valg 

Ingredienser

matvafler med sesamfrø og kokos

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Oppskriften er beregnet til 1 stor vaffelplate.

1 egg
2 ss yoghurt naturell
1 ss havremel
1 ss bokhvetemel (eller annet mel etter ønske)
1 ss tørket kokosmasse
1 ss sesamfrø
¼ ts bakepulver
en klype salt
1 ts smeltet smør eller rapsolje
1 ts smør til steking

PRØV OGSÅ: Vaffeltoast av havremel – uten sukker

Fremgangsmåte

1. Visp sammen egg, yoghurt og smør/olje

2. Tilsett så alle de tørre ingrediensene

3. Smør vaffeljernet og stek vaffelen til den er gyllen

4. Server med ønsket pålegg

PRØV OGSÅ: Matmuffins med fetaost og spinat

0/5 (0 Reviews)
Del: