Hjemmelagde energibarer med tørkede bær
Karbohydrater: Hele deigen: 49. Bruker du ferske bær, blir karbohydratinnholdet mindre. Men bruk da også mindre bær enn ved tørket, da væskeinnholdet er større.
Har du, slik som jeg, ofte lyst på en energibar? Bare for å oppdage at de man kjøper ofte er fulle av sukker? Hjemmelagde energibarer mye sunnere enn ferdigkjøpte, så da må jo vi lage selv da.
Jeg har fremdeles bær i fryseren etter sanking i fjor sommer, og noen bær har jeg fått i gaver fra venner med hager. Men du kan selvfølgelig også bruke ferske bær.
Dette trenger du:
- 40 gram tørket stikkelsbær
- 70 gram ripsbær
- 45 gram erte-proteinpulver (eller annet lavkarbo-proteinpulver)
- 25 gram gresskarkjerner
- 25 gram chiafrø
- 3 ss kokosolje
- 50 gram hele mandler
- 3 ss avokado olje (eller en annen nøytral olje)
- 60 gram fibersirup (du kan bruke både den blanke og den brune)
- 4 ss sukrin
- 1 ts salt
- 1 ts anisfrø
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv eller i en blender. Deigen skal være litt seig.
- Trykk deigen godt sammen med hendene, så den holder sammen.
- Form så deigen til et lite brød.
- Del så “brødet” opp i passe tykke stykker.
- Pynt gjerne med gresskarkjerner og tørket frukt.
Disse er supre å ha med seg i matpakken til lunsj, eller på trening.
De tar liten plass, så har du et sunt mellommåltid som metter.
God fornøyelse!
LES OGSÅ: Snacks on the go
Se gjerne flere oppskrifter på bloggen min: www.mintype1mat.no.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.