Råkostsalat med peanøttsaus
Karbohydrater: ca 15 gram per porsjon Hvorav fiber: 13 gram
Denne digge, asiatiskinspirerte salaten er både fargerik og næringsrik, og skikkelig god på smak.
Denne oppskriften på råkostsalat med peanøttsaus har et lavt innhold av karbohydrater – og mesteparten av karbohydratene består av fiber.
Retten kan serveres alene slik den er, eller sammen med stekt laks, kylling eller tofu.
PRØV OGSÅ: Asiatisk fylt omelett (med video)
Ingredienser
2 porsjoner
½ rød spisskål (eller ¼ rød hodekål)
½ hvit spisskål (eller ¼ hvit hodekål)
½ squash
1 gulrot
2 gode ss peanøttsmør
En klunk kokende vann (ca 0,5 l)
2 ts sriracha (chillisaus)
1 ts tamari eller soyasaus
100 g edamamebønner
2 ss frø (gresskar/sesam/solsikke)
4 stk sjampinjong
koriander
PRØV OGSÅ: Byggotto med grønnkål og ovnsbakt rødbete
Fremgangsmåte
1. Del kål i tynne strimer. Skrell gulrot og squash i tynne strimler med en potetskreller
2. Bland sammen ingrediensene til peanøttsausen ved å røre ut peanøttsmøret i kokende vann. Tilsett soyasaus og chillisaus
3. Tin edamamebønnene
4. Rist frø i tørr stekepanne
5. Del sjampinjongen i tynne skiver og stek i tørr panne. De slipper mye væske, så olje er ikke nødvendig. Krydre med pepper etter ønske
6. Vend peanøttsausen godt inn i strimlede grønnsaker. Topp med edamame, ristede frø, stekt sopp og koriander
PRØV OGSÅ: Ovnsbakte grønnsaker med peanøttsaus
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.