Oppskrift på sunn gresskarsuppe
Karbohydrater: 122 tot. i hele suppa
Denne supersunne gresskarsuppen varmer opp kalde høstdager!
Høsten byr på masse gode grønnsaker som er perfekte å putte i supper og gryter. Supper er en god måte å få i seg grønnsaker på, og kan varieres i det uendelige. Bruker du stavmikser på suppa og kjører den glatt, kan du «kamuflere» hvilke som helst grønnsaker.
Hjemme hos meg er det ikke alltid like populært å «se» grønnsakene i maten. Men i supper jeg bruker stavmikser på, går dette fint.
Høsten – perfekt suppesesong
Suppesesongen er godt i gang hjemme hos meg. Nå på høsten er det masse gresskar i butikkene. Disse er perfekte til suppe. Jeg bruker mest hokaidogresskar, men prøv gjerne med andre typer.
Linser gjør suppen mer fyldig og gjør blodsukkeret mer stabilt. Denne suppen lager seg selv. Jeg tror arbeidstiden er totalt 5 minutter og det har alle tid til!
LES OGSÅ: Fem gode grunner til å spise mer gresskar
Dette trenger du:
Til 4 porsjoner:
800 gram gresskar i terninger
1 liten løk
1 boks lett kokosmelk
4 dl vann
2 ss mixed masala eller annet indisk krydder
5 fedd hvitløk
4 ss fersk kuttet ingefær (eller 2 ss pulver)
Saften av en halv sitron
200 gram røde splittlinser
Topping: rømme/creme fraiche og koriander
Slik gjør du:
Kutt gresskar i biter. Du trenger ikke fjerne skallet, men husk å skylle det godt. Det ligger masse vitaminer i skallet. Skall trenger kun å fjernes på grønnsaker og frukt der det har en bitter smak.
Kutt løk i biter og rensk hvitløksfeddene. Putt alle ingrediensene, minus sitronen, i en stor kasserolle og legg på lokk. La det småkoke i ca 1 time til gresskaret er mørt.
Tilsett sitron og bruk en blender eller stavmikser til å kjøre den glatt. Denne suppen er ganske tykk i konsistensen. Ønsker du den tynnere kan du fylle på med mer vann.
Server med rømme eller creme fraiche og frisk kuttet koriander. Brød smaker også godt til.
God middag!
LES OGSÅ: Gresskarsalat med linser og fetaost
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.