Saftige lammeburgere
Karbohydrater: ca 0,4 g per 100
Det er tid for lam. Her får du en rågod oppskrift på saftige, godt krydrede lammeburgere nesten uten karbohydrater. Disse anbefales på det sterkeste!
Dette trenger du:
600 g lammedeig (bør være mye fett i for at burgerne skal bli saftige)
Tips! Har du kjøttkvern kan du kverne fårikålkjøtt. Bein og kjøttrester kan du lage deilig kraft av.
1 ts salt
1 ts hel sort pepper
½ ts cuminfrø (eller malt cumin)
1 ts tørket korianderfrø
1 ts garam masala (indisk krydderblanding som kan kjøpes ferdig)
1-2 ts røkt paprikakrydder
Slik gjør du:
1. Knus krydder i morter, eller bruk ferdig malt krydder.
2. Kvern lammekjøtt eller kjøp ferdig lammedeig og bland inn krydder.
3. La stå minst 15 minutter, gjerne over natta.
4. Form til passe store burgere.
5. Stek i godt med smør på middels til høy varme.
Med en god dressing og ovnsbakte grønnsaker, for eksempel?
LES OGSÅ: Ovnsbakte grønnsaker med peanøttsaus
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.