Frossen chiboust

Frossen chiboust

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på hanneskjøkken.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog, medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Karbohydrater: ca 18 g per 100, men vil avhenge av mengden karbohydrater i søtningsmiddelet og sjokoladen.

Frossen chiboust med lime og hvit sjokolade. En utrolig god dessert med konsistens som fløyelsmyk iskrem, uten ismaskin!

Dette trenger du:

2 eggeplommer
Ca 50 g sukrinmelis (eller annen søtning tilsvarende 50 g sukker)
½ dl fløte
150 g sukkerfri hvit sjokolade
2 plater gelatin, bløtlagt
2,5 dl fløte
1 lime, skallet

Slik gjør du:

1. Legg gelatin i kaldt vann, den skal ligge til den er blitt helt myk (ca fem minutter).

 

Frossen chiboust

Foto: Hanne Storhaug Jensen

2. Eggeplommer og fløte varmes opp til blandingen blir litt tykkere.Rør hele tiden. Konsistensen skal bli som vaniljesaus. NB! Må ikke overstige 85 grader, da blir det eggerøre. Bruk svak varme selv om det tar litt lenger tid. Husk at varmen stiger også etter at du har tatt gryta av plata og du må kanskje fortsette å røre en liten stund etterpå. Hvis den begynner å koke sprekker det og du må du starte på ny.

Frossen chiboust

Foto: Hanne Storhaug Jensen

3. Smelt sjokoladen i vannbad. Bland sammen med eggekremen.

Frossen chiboust

Foto: Hanne Storhaug Jensen

4. Smelt gelatinen i en kjele, bland inn i den varme sjokoladeblandingen (hell i tynn stråle) mens du rører.

 

Frossen chiboust

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Frossen chiboust

Foto: Hanne Storhaug Jensen

5. Pisk fløten og vend inn sjokoladeblandingen (som ikke må være for varm, men heller ikke kald, da vil den stivne). Bland inn finrevet limeskall og sukrinmelis.

 

6. Ha i passende former og frys 2-6 timer. Den skal ikke røres i. Serveres frossen eller halvfrossen (kan også ha den i kjøleskapet til den stivner og serveres kald).

Frossen chiboust

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Tips! Friske bær er nydelig til:o)

PRØV GJERNE: Deilig sjokoladechiapudding

Del: