Fisk med jordskokkchips og tomatsaus

Fisk med jordskokkchips og tomatsaus

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 17.04.18 | Sist redigert: 09.05.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Ant. karbohydrater i hele retten (uten jordskokk): 19.

Det er veldig godt å la fisken trekke i en spicy saus, sammen med jordskokkchips – det smaker helt nydelig.

Annonse

Jordskokker inneholder inulin som går ufordøyelig gjennom tarmen og dermed regnes som kostfiber. Så her kan man kan lage chips med god samvittighet. Som tilbehør har jeg mung bønnespirer som er crunchy og næringsrik. De inneholder vitaminer og mineraler, er høy i proteiner, enzymer og kostfiber.

I tillegg er spirer lav på karbohydrater, så det er absolutt noe vi burde spise mer av. Jeg tar ett par spiseskjeer med bønner i bunnen av et spireglass, og lar det ligge i vannet i to døgn. Så siler jeg av vannet og setter glasset på hodet i stativet.

Bønnene skyller jeg hver dag med vann. Det går noen dager, så har man spirer til bruk på pålegg, salat eller som her, middag. Virkelig supermat!

Det er så enkelt å lage denne middagen at det får alle til. Og det går kjapt.

PRØV GJERNE: Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker

Annonse

DETTE TRENGER DU:

  • 1 boks med hakkede tomater ( Jeg brukte den med oregano og basilikum, 400 gram )
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts ingefær
  • Fiskefileter ( Jeg hadde 2 stk, men legg flere i ved behov )
  • 1 stilk selleri ( 25 gr )
  • 30 gr oliven (bruk mer oliven og selleri hvis du ønsker det )
  • 2 jordskokker

SLIK GJØR DU:

  • Bland tomatene med salt, pepper og ingefær.
  • Hell det i en panne og varm opp.
  • Legg fiskefiletene i tomatsausen og pynt med selleri og oliven.
  • La fisken trekke under lokk i 10 min . Mens fisken trekker, lager du chips.
  • Varm olje i en panne til jordskokkchipsen. (det kan du gjøre mens du lager til fisken, bare følg med ) Du trenger ikke mye. Jeg var veldig pysete med å fritere på denne måten tidligere, men nå går det fint.
  • Skjær jordskokkene på et mandolin eller del opp i tynne skiver. Ta lite i om gangen, da blir de fortere ferdig. Ta opp chipsen fra oljen når de er lys brun og pynt fisken rikelig med chipsen.
Fisk med jordskokkchips

Foto: Benedicte Knudsen

Da er det bare å forsyne seg 🙂

God middag 🙂

Tips: Brukt frityrolje samler du på en plastflaske, og kast i søppelet når den er full.

Gå gjerne inn på bloggen min for flere gode oppskrifter: www.mintype1mat.no

Kilde: Forskning.no

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: