Herlige kremkaker med marsipanlokk – uten mel og sukker
Karbohydrater per kake er 1,5
Disse herlige kremkakene har jeg fått skryt av, og selv synes jeg de smaker fantastisk godt. Og så helt uten sukker og mel da 🙂
Jeg var på kaffebesøk for en stund tilbake og så DE søte kakene, som «selvfølgelig» var laget på mel og sukker, så jeg kunne ikke spise noen da.
Men jeg tenkte at de skal jeg også lage! Her deler jeg oppskriften:
INGREDIENSER:
BUNN:
- 3 egg
- 50 gram sukrinmelis
- 50 gr mandelmel (fettredusert)
- 1 ts bakepulver
FYLL:
- 2 dl kremfløte
- 3 ss sukrinmelis
MARSIPANLOKK:
- 115 gr finmalte mandler (skåldet)
- 65 gr sukrinmelis
- 1 eggehvite
- 20 dråper rød konditorfarge
SLIK GJØR DU:
BUNN:
Egg og sukrinmelis piskes luftig. Tilsett mandelmel og bakepulver. Røren har konsistens som en tykk eggedosis.
Bruk en spiseskje og fordel en ss. per kake på bakepapirkledd stekeplate. Jeg fikk 15 stk.
Stek på 170 grader til gylden, ca. 8 minutter. Avkjøl.
PRØV GJERNE: Grov gulrotkake med bær og krem
FYLL:
Kremfløte og sukrinmelis piskes til en tykk krem. Fordel kremen på kakebunnene.
MARSIPANLOKK:
Bland finmalte mandler, sukrinmelis, eggehvite og konditorfarge til en fin og fast marsipan.
Del deigen først i to, så i fire. Fortsett til du har 16 biter (den siste kan du spise hvis du ikke klarte å få 16 bunner:)).
Trykk hver bit ut til en tynn sirkel som passer til kakebunnen. Bruk sukrinmelis på en skjærefjøl, så henger de ikke fast når du skal løsne dem.
Jeg brukte håndflatene og fingrene til å trykke marsipanbitene flate. Så tok jeg en stekespade og løsnet marsipanlokket fra underlaget.
Dekk hver kake med et lokk av marsipan og dryss litt sukrinmelis over som pynt.
PRØV GJERNE: Sjokoladekake uten mel
Se gjerne flere oppskrifter fra bloggen: www.mintype1mat.no.
KOOOOOOOOS DEG 🙂
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.