Deilige lavkarbo-boller med søt glasur

Deilige lavkarbo-boller med søt glasur

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 06.03.18 | Sist redigert: 21.03.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per bolle er 2,2 (ved 11 stk.)

Jeg har testet mange oppskrifter på lavkarbo boller, men nå har jeg kommet frem til en oppskrift jeg er fornøyd med.

De blir ikke helt like boller laget av hvetemel, men disse er absolutt verd å prøve. I disse bollene bruker jeg kokosmel som inneholder mye fiber. Fiber har en gunstig virkning på blodsukkeret. Det gir et jevnere blodsukkker, som igjen gir bedre humør, mer energi og mindre søtsug.

Annonse

Med litt protein, som proteinpulveret tilsatt også, skulle det bli boller man ikke trenger å ha dårlig samvittighet for å spise 🙂

PRØV GJERNE: Lavkarbo, glutenfrie, melkefrie chiascones

Ingredienser

Deig:
5 egg
60 gram sukrin gold
3 ss sukrin melis
40 gram proteinpulver med smak. Jeg brukte jordbær, men vanilje er også godt.
1/2 dl fløte
70 gram kokosmel

80 gram smør
3 ss pofiber
3 ss linfrømel
3 ts bakepulver

Glasur:
6 ss sukrinmelis
8 ss vann
10-12 dråper konditorfarge

Annonse

Slik gjør du:

Deig:
1. Visp egg, sukrin gold og sukrinmelis. Tilsett så smeltet smør, proteinpulver, fløte, kokosmel, pofiber, linfrømel og bakepulver. La deigen svelle 10 minutter.

2. Fukt hendene dine med vann (ellers henger deigen igjen på huden ) og trill til boller i håndflaten. Legg bollene på bakepapirkledd stekeplate og la hvile i 10 minutter.
Visp så et egg og pensle bollene med det. Gjerne to ganger.

3. Stek på 180 midt i ovnen med varmluft, til gyldenbrun. Ca 10-15 min. Kommer litt an på ovnen man har.
Avkjøl bollene.

Glasur:
1. Rør sukrinmelis, vann og konditorfarge godt sammen. Det blir en ganske flytende væske, den skal flyte utover bollene.

2. Bruk en teskje og hell over hver bolle i midten, slik at det renner ned på sidene. Jobb fort for glasuren stivner fort. La glasuren stivne.

Tips!

Bollene egner seg supert til kaffemat med syltetøy på. Skal innrømme at jeg også har spist dem til frokost og lunch.

Jeg fikk 11 boller av denne deigen. Det vil variere etter hvor stor man lager hver bolle.

Vel bekomme 🙂 Da er det bare å nyte!

Deilige boller med glasur
Foto: Benedikte Knudsen

Gå gjerne inn på bloggen min for flere gode oppskrifter: mintype1mat.no

PRØV GJERNE: Grove matvafler – uten hvetemel og sukker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: