Supergod pistasjpesto
Karbohydrater: ca 1 g per 100 g pesto
Denne oppskriften på pistasjpesto er den beste jeg vet!
I denne varianten er pinjekjernene byttet ut med pistasjnøtter, noe som gir en ekstra god smak.
Ingredienser:
30 g pistasjnøtter
1 potte basilikum
1 lite hvitløksfedd
1-3 dl revet parmesan
1,5 – 2 dl olivenolje
Salt og pepper
Tips! Pistasjpesto brukes for eksempel som dip, på salat eller som tilbehør til middagen.
PRØV OGSÅ: Ramsløkpesto
Slik gjør du:
Riv parmesan på rivjern. Plukk av alle bladene på basilikumen (du skal ikke bruke stilkene).
Kjør alle ingrediensene unntatt parmesan i en god blender.
Parmesanen rører du inn til slutt. Smak til med salt og pepper, eventuelt sitron.
LES OGSÅ: Slik får du et karbohydratredusert kosthold
Pistasjpesto er supergodt tilbehør til for eksempel dampet laks!
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt broccoly- og fenikkelsalat med laks og pesto
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.