Ovnsbakt havregrøt med smak av jul
Karbohydrat per 100g: 36 g
Hvorav fiber: 4 g
Ovnsbakt havregrøt er en skikkelig luksusfrokost, perfekt til de dagene du vil ha litt ekstra stas.
Grøt hører julen til, men må jo ikke være tradisjonell. Denne havregrøten er så fantastisk at du kan nesten kalle det en kake, og den er ikke forbeholdt nissen.
Server gjerne med melk eller yoghurt naturell.
LES OGSÅ: Grønnkålsalat – et lettere tilbehør til julematen
Ingredienser
Nok til 6 personer
TØRT:
5 dl havregryn
3 ss linfrø
1 ts bakepulver
1 klype salt
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts allehånde
4 gulrøtter, revet
1 banan
VÅTT:
2 egg
5 dl melk
TOPPING:
0,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl gresskarfrø
1 dl nøtter, jeg brukte mandler og valnøtter
1 ss smør
1 ss honning (eller annen søtning etter ønske)
2 ss eplejuice
LES OGSÅ: Julegodis – Brente mandler
Fremgangsmåte
1. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
2. Vend inn revet gulrot i det tørre.
3. Bland sammen egg og melk, og vend det inn i de tørre ingrediensene, så alt blir vått.
4. Fordel blandingen i en smurt ildfastform og topp røra med bananskiver.
5. Finhakk nøtter til topping, og vend sammen nøtter, frø, smeltet smør, honning og eplejuice til en masse. Fordel nøtteblandingen utover havregrøten som et lokk.
6. Stek formen ved 200 grader i ca 30 min, til kaken er fast og lokket er gyllent.
7. Server med melk eller yoghurt + frisk frukt og bær!
LES OGSÅ: Nøttekjeks med smak av jul
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.