Grove bananmuffins med gulrot
Karbohydrat per muffins: 27 gram, hvorav fiber: 5 gram (43 gram per 100 gram)
Karbohydrater i muffins laget med kunstig søtning istedenfor dadler: ca 20 gram per stykk
Disse bananmuffinsene er grove, og egner seg fint som en sunnere kaffekos. Perfekt å servere når du har gjester på besøk.
Muffinsene inneholder banan og dadler, som bidrar med søtning, men også mye fiber. Husk at bakst søtet med banan/dadler vil påvirke blodsukkeret, men med tanke på fiberinnhold og næringsinnhold generelt er disse muffinsene et mer fornuftig valg enn sukkerholdige muffins.
TIPS:
Bytt ut dadler med kunstig søtning som sukrin eller stevia for å redusere innhold av karbohydrater i muffinsene, hvis du ønsker det.
LES OGSÅ: Sjokoladekake uten mel
Ingredienser
12 stk
5 dl havregryn
2 dl mandler
1 dl grovt speltmel
1 klype salt
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts allehånde
1 krm ingefær (krm = kryddermål)
2 modne bananer
100 g dadler
50 g smør
2 dl yoghurt naturell
2 dl melk
2 egg
2 stk gulrøtter
1 banan til pynt
LES OGSÅ: Sjokolademarquise med espresso (video)
Fremgangsmåte
- Mal mel av havregryn og mandler i en food-prosessor.
- Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Ha alle våte ingredienser i en mikser og miks til du har en jevn røre. Vend så sammen vått og tørt.
- Riv to gulrøtter og vend inn i deigen. Fordel i 12 stk muffinsformer og topp hver muffins med noen skiver banan.
- Stek muffins i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.