Squash- og tomatsalat med speilegg
Karbohydrater per porsjon: ca 10 g. Hvorav fiber: ca 7 gram
En god salat handler om så mye mer enn bare grønne salatblader, det kan også være smaksrikt, mettende, og ikke minst spennende.
Denne salaten er en superenkel hverdagsrett som er ferdig på under 15 minutter. Perfekt som lunsj eller lett middag.
LES OGSÅ: Lun quinoasalat med aubergine og halloumi
Ingredienser
1 person
- ½ squash
- en god neve spinat
- 10 cherrytomater
- olivenolje
- 1 egg
- 1 god ss ajvar (puré av paprika og aubergine)
- 1 ss solsikkekjerner / gresskarkjerner
- ½ avocado
LES OGSÅ: Sesamlaks med lun grønnkålsalat
Fremgangsmåte
Skrell squashen i lengderetningen i lange strimler med en potetskreller. Finhakk en neve spinat og del tomatene i to. Vend sammen squashstrimler, spinat og tomat med en klunk olivenolje.
Rist solsikkekjerner i tørr panne til de er gyllenbrune. Stek speilegg i litt smør eller olje. Del avocado i skiver, og topp salaten med speilegg, ajvar og avocado. Dryss til slutt over ristede frø og eventuelt litt kvernet pepper.
TIPS:
– Ajvar får du kjøpt i diverse eksotiske butikker og grønnsaksutsalg, og det er nydelig som tilbehør til både salater, grillmat og på brødskiva.
– Ajvar kan fint byttes ut med for eksempel hummus eller rød/grønn pesto.
– Tilsett litt fetaost til salaten hvis du ønsker en litt fyldigere og mer mettende variant.
LES OGSÅ: Ovnsbakt brokkoli- og fennikelsalat med laks og pesto
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.