Asiatisk oksehalesuppe

Asiatisk oksehalesuppe

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 21.06.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: vil kunne variere ganske mye etter hvilke grønnsaker du velger og om du spiser mye eller lite kjøtt. Kjøttet inneholder ikke karbohydrater, og de vanligste grønnsakene inneholder fra 2-10 g per 100.

Oksehaler er både billig og skikkelig godt. Her er en ny, smakfull vri på den klassiske suppa.

Annonse

Ingredienser:

1 kg oksehaler
1 stk stor rød chili
1 stk hvitløksfedd
1 ss fersk ingefær, finhakket
1 stk liten løk, finhakket
1 ts svart pepper, knust i morter
1 ts korianderfrø, knust i morter
Vann

Etter at suppa har kokt i ca 3 timer:
Ta i grønnsaker etter ønske, for eksempel selleri, gulrot, purre og søtpotet
4 ts kokosblomstsukker, ev. vanlig brunt sukker
1/2 ts muskat, malt
4 stk limeblader
2-4 ss tamari (soyasaus), etter smak
Salt og pepper, etter smak

Slik gjør du:

  1. Knus krydder i morter.

2. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær.

3. Oksehalene kjøper du mest sannsynlig i skiver, hvis ikke kan du hogge de opp med en matøks.

4. Brun oksehalene godt i en jerngryte eller stekepanne.

Annonse

5. Ta oksehalene ut av panna og fres løken på middels varme til den er blank og myk, ca fem minutter. Ha oppi ingefær, chili, hvitløk og krydder mot slutten.

  1. Ha oksehaler og løkblandingen oppi en gryte og ha på kaldt vann til det dekker. Kok opp og skru ned varmen. Ta av skummet som legger seg på toppen for en klarere suppe. La småkoke under lokk ca 3 timer, fyll eventuelt på med vann underveis hvis du trenger. Ha i grønnsaker og limeblader, kok til grønnsakene er møre. Smak til med tamari, kokosblomstsukker, salt og pepper.

Til søndagsmiddagen, kanskje?

PRØV OGSÅ: Gul curry med søtpotet og bønner

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
2/5 3 tilbakemeldinger
Del: