Asiatisk oksehalesuppe
Karbohydrater: vil kunne variere ganske mye etter hvilke grønnsaker du velger og om du spiser mye eller lite kjøtt. Kjøttet inneholder ikke karbohydrater, og de vanligste grønnsakene inneholder fra 2-10 g per 100.
Oksehaler er både billig og skikkelig godt. Her er en ny, smakfull vri på den klassiske suppa.
Ingredienser:
1 kg oksehaler
1 stk stor rød chili
1 stk hvitløksfedd
1 ss fersk ingefær, finhakket
1 stk liten løk, finhakket
1 ts svart pepper, knust i morter
1 ts korianderfrø, knust i morter
Vann
Etter at suppa har kokt i ca 3 timer:
Ta i grønnsaker etter ønske, for eksempel selleri, gulrot, purre og søtpotet
4 ts kokosblomstsukker, ev. vanlig brunt sukker
1/2 ts muskat, malt
4 stk limeblader
2-4 ss tamari (soyasaus), etter smak
Salt og pepper, etter smak
Slik gjør du:
- Knus krydder i morter.
2. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær.
3. Oksehalene kjøper du mest sannsynlig i skiver, hvis ikke kan du hogge de opp med en matøks.
4. Brun oksehalene godt i en jerngryte eller stekepanne.
5. Ta oksehalene ut av panna og fres løken på middels varme til den er blank og myk, ca fem minutter. Ha oppi ingefær, chili, hvitløk og krydder mot slutten.
- Ha oksehaler og løkblandingen oppi en gryte og ha på kaldt vann til det dekker. Kok opp og skru ned varmen. Ta av skummet som legger seg på toppen for en klarere suppe. La småkoke under lokk ca 3 timer, fyll eventuelt på med vann underveis hvis du trenger. Ha i grønnsaker og limeblader, kok til grønnsakene er møre. Smak til med tamari, kokosblomstsukker, salt og pepper.
Til søndagsmiddagen, kanskje?
PRØV OGSÅ: Gul curry med søtpotet og bønner
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.