Tex-Mex-bolle med speilegg og avocado
Karbohydrater: Cirka 58 gram, hvorav 18 gram fiber.
Dropp gjerne risen, hvis du vil redusere innhold av karbohydrater (mengde karbohydrat reduseres hvis retten serveres uten ris). Tilsett gjerne andre typer grønnsaker i tomatsausen, her passer det meste!
LES OGSÅ: Oppskrift på grønn thaicurry
Ingredienser
Til 1 porsjon
Ca. 10 cm purreløk (eventuelt en liten vanlig løk)
1 fedd hvitløk
1/3 paprika
3 stk sjampinjonger
1 ts Tex-Mex krydder (spisskummin, karri, gurkemeie, chilli, paprika – bruk det du har!)
olje til steking
300 ml hakkede tomater
100 g sorte bønner
Til servering
½ avocado
1 stk speilegg
Fetaost eller rømme/chréme fraiche
Ris etter ønske, jeg serverte med sort ris (risen kan fint droppes)
Fersk koriander
LES OGSÅ: Sjokoladefondant på minutter
Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk, purre, sopp og paprika og surr det i olje med krydderet. Tilsett tomater og bønner og la det hele småputre noen minutter. Smak til med krydder. Kok ris og stek et egg etter ønske. Jeg serverte tomat- og bønnegryten i en bolle med ris, speilegg, fetaost, avokado og koriander – perfekt middag!
Tips!
Alle typer fullkornsris, quinoa eller byggryn kan brukes. Og risen kan helt fint droppes hvis du vil redusere innhold av karbohydrater i retten.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.