Bounty-sjokolade søtet med dadler
Karbohydrater: 20 gram per 100 gram
Godtesulten? Denne Bounty-sjokoladen søtet med dadler er så god at du kommer til å lage den igjen og igjen! Og her kommer enda en bonus: Dadler er og en god kilde til mineralene magnesium og kalium. Med andre ord: Spis til forlystelse og med god samvittighet!
Ingredienser:
- 120 g dadler
- 200 g kokosmasse
- ½ ts vaniljepulver
- 1 dl kokoskrem (det som finnes på toppen av kokosmelken)
- 1 ss kokosolje, smeltet på svak varme
- 100 g mørk sjokolade, minst 70% kakao
PRØV GJERNE: Sjokoladefondant på minutter
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene (unntatt sjokoladen) i blenderen og kjør til en fin masse. Dersom dadlene er veldig harde så kan de bløtlegges noen timer i forveien.
Klem massen flat mellom bakepapir og sett kjølig. La stå i kjøleskapet i rundt to timer før du skjærer i passe store biter.
Nå skal du smelte sjokoladen over vannbad. Vannbad er nokså enkelt. Kok opp vann i en mellomstor kjele og skru ned varmen. Del opp sjokoladen i små biter og ha i en stål- eller glassbolle som du setter over kjelen. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet. Sjokoladen tåler hverken høy varme eller vann, så vær forsiktig når du gjør dette.
Dypp de bitene i smeltet sjokolade og avkjøl på rist eller bakepapir.
Og da gjenstår det bare å si: Kos deg maks med denne himmelsk gode sjokoladen:o)
PRØV OGSÅ: Sjokoladekake uten mel
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.