Da jeg fikk diabetes som 12-åring

Da jeg fikk diabetes som 12-åring

Tone Liabø
Jeg er ei 23 år gammel jente fra Singsås, driver aktivt med hest og sprangridning ved siden av veien til å finne et passende yrke. Fikk diabetes type 1 i en alder av 12 år, og senskaden polynevropati i begge bein i 2012. Aktiv, jordnær og oppegående jente som også elsker å uttrykke meg gjennom tekst og bilder. Min visjon er å vise at Diabetes ikke skal være en hindring for mål og drømmer her i livet, og inspirere andre til å tørre å gå utenfor sin komfort-sone.
Publisert første gang: 23.11.16 | Sist redigert: 01.08.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Hvordan oppleves det egentlig å få en kronisk sykdom mens man ennå er et barn? I denne videoen forteller Tone om hvordan hun opplevde det.

Annonse

En 12-åring er kanskje fortsatt et barn, men likevel stor nok til å forstå at livet nå blir annerledes. Noen reagerer på diagnosen med frykt eller sjokk, mens andre kanskje ikke skjønner helt alvoret. Uansett blir sykdommen en del av hverdagen, enten du vil eller ikke.

Ved hjelp av en videoblogg vil Tone fortelle om da hun og familien oppdaget at hun hadde fått diabetes som 12-åring.

LES OGSÅ: Tiden etter diagnosen – fra en mors perspektiv

Se Tones første videoblogg her

LES OGSÅ: Kjære Herr Diabetes, her er mitt inkassokrav

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: