Sukkerfritt plomme -og eplesyltetøy med ingefær

Sukkerfritt plomme -og eplesyltetøy med ingefær

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 28.09.16 | Sist redigert: 25.09.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Næringsinnhold per 100g: ca 15 g karbohydrat / 100 g

Syltetøy smaker ekstra godt når man lager det selv. Spesielt nå om høsten er det perfekt å sylte epler og alle plommene du ikke vet hva du skal gjøre med. Dette plomme -og eplesyltetøyet er nydelig!

Annonse

Er du så heldig å ha et plommetre i hagen, er det ofte et det blir så mye frukt at det er vanskelig å bruke opp alt. Da er dette syltetøyet perfekt!

Bruk den sukkererstatningen du liker best, for eksempel Sukrin Gold, Stevia, eller gjerne en blanding av flere. Ingefær kan selvfølgelig droppes hvis du ikke er så fan av det.

Du trenger:

Til et stort Norgesglass, pluss litt til…

  • 15 plommer
  • 4 epler
  • 3 cm fersk ingefærrot (kan droppes)
  • en kanelstang
  • saften av 1/3 sitron
  • ca 100 g sukkerfri søtning, feks Sukrin Gold eller Stevia
  • ca 1 dl vann

Slik gjør du:

Fjern stenene i plommene og del dem i småbiter. Skrell epler og skjær dem også i småbiter. Ha epler og plommer i en gryte, sammen med revet fersk ingefær og en kanelstang. Tilsett ca 0,5-1 dl vann, og la frukten koke opp. Tilsett søtning og sitronsaft, og la det hele stå og småputre på lav varme i minst 30 minutter – gjerne lengre om du har tid. Avkjøl og hell over på steriliserte glass med tett lokk. Syltetøyet holder seg fint i kjøleskapet i flere uker, og kan også fint fryses.

Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

PRØV GJERNE: Hjemmelaget blåbærsyltetøy med ingefær

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: