Grønnkålsalat med ovnsbakt sesamlaks
Karbohydrater: totalt ca. 18 gram.
Denne fargerike salaten fungerer som en smakfull, rask hverdagsmiddag som er fylt med mye god næring.
Du kan selvfølgelig servere salaten med en annen type fisk dersom du foretrekker det. Grønnkål kan ofte oppleves litt trevlete om den serveres alene. Her er senneps-dressingen en fantastisk redning. Vender du kålen godt vil du oppleve en helt annen konsistens og mye smak!
Denne oppskriften gir omlag én porsjon. Ønsker du flere serveringer kan legge til flere laksefileter.
Dette trenger du:
Til laksen:
- 5 asparges
- 1/2 gul løk
- Et stykke laksefilet (ca. 125 g)
- Olivenolje
- Sesamfrø
- Pepper
- 1/4 sitron
Til salaten:
- En neve grønnkål, finhakket
- 3 blader hjertesalat, finhakket
- 1 dl grønne erter (ca 60 g)
- 5 store grønne oliven
Til dressing:
- 1 ss dijon-sennep
- 1 ss eplesidereddik / hvitvinseddik
- 2 ts olivenolje
- Saften av 1/4 sitron
- Pepper
Slik gjør du:
Skrell løk og del i skiver. Del aspargesene i ca. fire biter. Ha løk, sitron og asparges på en bakeplate og ringle over litt olivenolje og pepper. Ha laksen på bakeplaten og dryss litt sesamfrø og pepper på.
Bak i midten av ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter.
Bland sammen alle ingrediensene til senneps-dressingen. Del oliven i skiver, tin erter og vend alle ingrediensene til salaten sammen i en bolle. Vend til slutt dressingen inn i salaten og tilsett ovnsbakte grønnsaker. Topp med laks.
LES OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.