Sommerens favoritt: Iskake med marengs

Sommerens favoritt: Iskake med marengs

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 22.06.16 17:00
Karbohydratinnhold: ca 22 gram per 100 gram

Iskake med marengs er en skikkelig killer på sommeren. Vår blogger Hanne Storhaug gir deg hennes beste oppskrift – som du faktisk tør å servere til hele familien.

Gratis mySugr

Kaker med kunstig søtning blir sjelden like gode, og kanskje gruer du for å servere det til resten av familien. I denne iskaken med marengs er halvparten av sukkeret byttet ut; litt sunnere enn originalen og fortsatt supergod.

Lyst til en friskere variant på pinne? Klikk på bildet for oppskrift på pinneis med youghurt!

Lyst til en friskere variant på pinne? Klikk på bildet for oppskrift på pinneis med youghurt!

Ingredienser til marengsbunnen (24 cm form)

Du trenger:
3 eggehviter
75 g sukrin gold
75 g kokosblomstsukker

NB! Pass på at du ikke får eggeplomme i hviten når du skiller eggene. Dette er viktig, hvis ikke blir ikke marengsen stiv.

Marengsbunn til iskake med marengs. Her smøres den utover.

Foto: Hanne Storhaug-Jensen

Slik kan du steke bunnen til iskake med marengs.

Foto: Hanne Storhaug-Jensen

Tips! Stek bunnen om kvelden og lag isen dagen etter.

Fremgangsmåte:

Det første du gjør er å piske eggehviter, kokossukker og sukrin stivt. Tegn rundt den største delen av den forma med en blyant og bre marengsen inni sirkelen (bilde 1). Trykk toppen av kakeforma litt ned i den bløte marengsen slik at det blir merke (bilde 2).

Accu-Fine vitusapotek

Når marengsen er stekt skal ringen på, og den passer bedre hvis du allerede har laget et merke. Ta av formen og stek marengsen på 100 grader i fire timer.

Ingredienser til isen (24 cm form)

Du trenger:
3 eggeplommer
75 g sukrin gold
75 g kokosblomstsukker
½ l kremfløte
2 doble daim (2×56 g) eller 100 g sukkerfri sjokolade, hakket
2 ss kald, sterk kaffe (kan sløyfes)

Tips! Originalen er med daim, men den kan du gjerne bytte ut med sukkerfri, mørk sjokolade.

Fremgangsmåte

Pisk kremfløten med kokossukker, ha over i en ny bolle. Pisk eggeplommer sammen med sukrin. Rør sammen med en slikkepott (for å ikke slå luften ut av blandingen). Bland inn kald kaffe og hakket sjokolade. Sett formen oppå den stekte marengsen og ha i kremblandingen. Frys minst fire timer.

Marengsbunn med topping. Perfekt til iskake med margengs. Diabetesvennlig er den også.

Foto: Hanne Storhaug-Jensen

0/5 (0 Reviews)
Del: