Fløyelsmyk karrihummus
Karbohydrater per porsjon av 50 g: ca 11 g
Hummus er en sunn og mettende dipp som faktisk kan brukes til så mangt.
Hummus er perfekt tilbehør til det aller meste, perfekt som pålegg, perfekt som salattopping og perfekt ved siden av de fleste middagsretter. En ganske allsidig greie, med andre ord! Derfor er det aldri feil å ha et glass hjemmelaget hummus stående i kjøleskapet. Enkelt å lage er det også.
For de av dere som er litt usikre på hva hummus egentlig er, så er det en slags »kikertmos», med mange deilige kryddere. Siden hovedingredensen er kikerter, er det rikt på fiber, komplekse karbohydrater og protein.
Smaken kan du selv variere med ulike krydder og urter, avhengig av hva du liker. Jeg er veldig glad i karri, og bruker det gule krydderet til alt mulig. I hummus gjør det seg i alle fall veldig godt, derfor får du her en deilig oppskrift på karrihummus! Men du kan som sagt velge andre kryddertyper og lage din egen variant.
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt aubergine med sesam-marinade
Ingredienser
Oppskrift holder til én stor bolle
2 bokser kikerter (ca 400 g)
2 fedd hvitløk
1 ts karri
1 ts paprikakrydder
2 ss sesamfrø
1 ss olivenolje
salt + pepper
PRØV OGSÅ: Tabbouleh med blomkål-couscous
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en blender eller food prosessor, og kjør det hele til en jevn puré. Smak til med mer krydder om nødvendig. Juster eventuelt konsistensen med litt vann.
Hummusen kan oppbevares på glass i kjøleskapet en god stund.
PRØV OGSÅ: Grønn hummussalat med ovnsbakte grønnsaker & nøtter
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.