Oppskrift på supergod peanøttkake

Oppskrift på supergod peanøttkake

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 19.02.16 | Sist redigert: 19.12.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydratet per 100 gram vare: ca. 25 gram

Mange med diabetes er opptatt av kostholdet og har derfor kuttet ned på søtsaker og hvitt sukker. Her får du oppskrift på en peanøttkake søtet med sukrin og fri for vanlig hvitt sukker.

Annonse

Den inneholder mindre karbohydrater enn tradisjonelle kaker, og er dermed også snillere med blodsukkeret. Bunnen er laget av peanøtter, havregryn og mørk sjokolade og på toppen er det deilig karamell.

Sukrin gold – et alternativ til sukker

Sukrin gold er satt sammen av sukrin (erythritol), tagatose, glyserol, maltekstrakt og stevia. Alle søtstoffene har naturlig opprinnelse. Sukrin gold inneholder svært få kalorier (8 kcal per 100 g) og påvirker blodsukkeret veldig lite. Mange syns sukrin gold smaker bedre enn sukrin, og man får ikke så lett den kjølende effekten som sukrin er kjent for. Man kan gjerne kombinere sukrin gold med andre søtstoffer, for eksempel tagatesse eller vanlig honning.

Peanøttkake

Bunn:

110 gram peanøtter

60 gram havregryn

50 g meierismør

Annonse

30 gram sukkerfri mørk sjokolade

2 ss sukrin gold

Tips! Velg rå, usaltede peanøtter og dryss salt av god kvalitet over karamellen.  

Slik gjør du:

  1. Hakk sjokolade i biter.
  2. Smelt smøret, ha i sukrin gold og rør til det er godt blandet.
  3. Ta av platen og smelt sjokoladen i smøret.
  4. Hakk peanøtter og havregryn til en fin masse i foodprosessor.
  5. Ha i smørblandingen og kjør videre til alt er blandet.
  6. Fordel i en vanlig brødform.

Topp:

2 dl fløte

4 ss sukrin gold

100 g smør

Peanøtter til pynt

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret, ha i sukrin gold og fløte og la det koke på svak varme til det tykner (ca 20 min). Rør av og til.
  2. Hell det over i brødforma og strø på hakkete peanøtter og ev maldonsalt (hvis du bruker usaltede peanøtter).
  3. Sett kaka i fryseboksen en times tid, så er den klar til servering.

Tips! Det er så lite væske i kaka at den fint kan spises frossen.

Velg helst rå, usaltede nøtter

Salte nøtter er oftest ristet i olje før de saltes. Høy temperatur kan ødelegge fettsyrer (som Omega-6 og Omega-3) og oljen som nøttene ristes i er i hovedsak billig olje av dårlig kvalitet. Det er derfor mye bedre å velge de rå nøttene. Til denne kaken er det godt med litt salt, men du kan fint drysse på litt selv, enten på toppen eller i bunnen.

PRØV GJERNE: Supergode havre – og peanøttkjeks

Til helgekosen, kanskje? 🙂

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: