Hjemmelagde fiskekaker
Karbohydratinnholdet vil variere noe etter hvilke mengder du bruker av løk og potetmel.Med 100 g løk og 25 g potetmel er det mindre enn 4 g karbohydrater per 100 g vare.
Mange med diabetes er opptatt av å ha et sunt kosthold. Fisk er regnet for å være bra mat, men fiskekakene du får kjøpt i butikken er ofte av dårlig kvalitet. De fleste inneholder mye stivelse og tilsetningsstoffer og svært varierende mengder fisk. Det er ikke vanskelig å lage fiskekaker selv. De blir mer næringsrike og smaker – etter min mening – mye bedre enn de du får kjøpt i butikken. Bon appetit!
Dette trenger du:
500 g kald seifilet (uten skinn og bein)
2 egg
2 ts salt
½ ts muskat
1 ts pepper
25-50 gram potetmel
1 løk, finhakket
100 g smør
2 dl fløte
1 dl helmelk
Eventuelt isbiter
Tips! Du kan helt fint bruke fisk som har vært frosset. Bruk vannet fisken mister når den tiner og doble mengden potetmel.
Slik gjør du:
- Smelt smøret, ha i løk og fres på svak varme til løken blir blank og mør. Avkjøl.
- Ha fisk (veldig viktig at den er kald ellers kan farsen sprekke) og salt i en foodprosessor og kjør til en glatt farse. For å unngå at det blir for varmt kan du ta i noen isbiter.
- Ha i krydder og potetmel og kjør videre.
- Spe forsiktig med kald fløtemelk (tynn stråle, hell sakte).
- Når alt er godt blandet rører du inn avkjølt smør og løk (for hånd).
- Stek på svak varme til kakene er gjennomstekte.
Tips! Bruk fiskekakene som er igjen fra middagen som kald lunsj dager etter.
Stek en prøvekake først!
Smak på kaken. Trenger du mer salt og pepper? Eller kanskje det var vanskelig å få fiskekaken til å henge skikkelig sammen? Da kan du røre i mer potetmel og prøve igjen.
Hva med å lage en stor porsjon og fylle opp fryseren med disse fantastiske fiskekakene?
PRØV GJERNE: Hvordan «lure» mer grønnsaker inn i kostholdet?
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.