Fargerik salat
Karbohydrater per porsjon = ca 48 g.
En frisk og fargerik salat gjør godt for både øyne og kropp. Denne fargeglade salaten er fullspekket med gode næringsstoffer, og har et balansert innhold av protein fra linser og soyabønner, sunne fettsyrer fra olivenolje og avokado, samt en haug med fiber, vitaminer og mineraler fra grønnsakene.
Husk at selv om en salat med mye grønnsaker inneholder totalt sett en del karbohydrater, er det utelukkende komplekse karbohydrater fra grønnsaker og linser, som vil ha en gunstig effekt på blodsukkeret og er en viktig del av et hjertevennlig kosthold. Håper det smaker!
Fargerik salat
1 porsjon
Du trenger:
Dressing:- 1 stor gulrot i tynne skiver
- 1 ts dijon-sennep
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts olivenolje
- 1 ss eplesidereddik
- pepper
- 1 liten rødbete, skrellet og revet
- 1/2 boks grønne linser
- en god neve brokkolibuketter
- ca 100 g soyabonner / edamamebønner (evt erter)
- 2 økologiske egg
- 1/4-1/2 avocado, avhengig av størrelse
- evt sesamfrø til servering
Slik gjør du:
Dressing: Begynn med å røre sammen alle ingrediensene til dressingen. Skrell gulrøtter og skjær i tynne skiver, som du så vender inn i dressingen og lar stå å godgjøre seg mens du lager resten av salaten.
Salat:
Skrell rødbete og riv den på et rivjern.
Vend sammen linser og finrevet rødbete.
Gi brokkoli og edamamebønner / erter er raskt oppkok.
Stek eggerøre av de to eggene ved å vende dem sammen i en varm stekepanne.
Fordel rødebete- og linseblanding, brokkolibuketter, edamamebønner, marinerte gulrøtter og eggerøre i en bolle.
Topp med skiver av en avokado + pepper og sesamfrø.
PRØV GJERNE: Mozzarellasalat med nektarin
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.