Spicy thaigryte med tomat og aubergine
Karbohydrat per porsjon = ca 40 g
Denne gryten er perfekt vintermat. Rik på smak, og den gir deg garantert varmen etter en kald vinterdag.
Du kan gjerne tilsette andre grønnsaker hvis du skulle ønske det, eller kanskje litt kylling, hvis du ikke ønsker en vegetarisk variant? Uansett er dette en gryte som tåler mye krydder, så ikke vær redd for å krydre godt!
Spicy thaigryte med tomat og aubergine
4-5 porsjoner
Du trenger:
- 2 fedd hvitløk
- 1 liten rød chilli
- en god bit revet fersk ingefær
- 1 rødløk
- 1 liten purre
- 1 aubergine
- 3 gulrøtter
- 1 søtpotet
- 1/2 pakke frosne erter
- 1 dl røde tørre linser
- 1 boks kikerter
- 1 boks hakkede tomater
- 1 boks kokosmelk (400 ml)
- 7-8 dl grønnsaksbuljong
- 2 ts karripulver
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts spisskummin
- olje til steking
- salt + pepper
- fersk koriander + lime til servering
Slik gjør du:
Finhakk hvitløk, chili, løk og purre. Surr grønnsakene i litt olje, sammen med krydder og revet ingefær. Tilsett hakket aubergine, og stek grønnsakene lett gylne, før du tilsetter grønnsaksbuljong. Ha i tørre linser, søtpotet og gulrot, og la det småkoke til grønnsakene har blitt møre.
Juster med mer vann / buljong hvis gryta blir veldig tykk (tørre linser absorberer mye væske).
Når grønnsakene er møre tilsetter du hakkede tomater, kokosmelk og kikertene, og varmer det hele til kokepunktet. Smak til med mer krydder. Gryta kan nå gjerne få stå å småputre en halvtimes tid, så smakene får satt seg ordentlig. Server med masse fersk koriander og lime.
PRØV GJERNE: Grønnsaksgryte
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.