Fargerik salatbolle
Karbohydrat per porsjon: ca 55 gram
En fargerik salat er perfekt næringsrik, velsmakende og mettende til både lunsj og middag, så lenge du passer på å inkludere gode kilder til både protein og fett ved siden av alle de fiberrike grønnsakene.
Bruk gjerne denne oppskriften som et utgangspunkt til å komponere din egen favoritt, med de ingrediensene du liker aller best. Salater kan totalt sett bli rike på karbohydrater, men husk at det er karbohydrater fra komplekse kilder, rike på både fiber, vitaminer og mineraler. Dette er viktige komponenter i et hjertevennlig kosthold, som sammen med protein fra soyabønner og egg, og sunne fettsyrer fra olivenolje og avocado, vil ha en stabil effekt på blodsukkeret.
Dette trenger du:
Oppskrift til 1 porsjon
1 stor gulrot i tynne skiver
1 ts dijonsennep
1 ts sitronsaft
1 ts olivenolje
1 ss eplesidereddik
pepper
1 liten rødbete, skrellet og revet
1/2 boks grønne linser
en god neve brokkolibuketter
ca 100 g soyabonner / edamamebønner
2 økologiske egg
1/4-1/2 avocado, avh av str
Evt. sesamfrø + pesto til servering
Slik gjør du:
Begynn med å røre sammen alle ingrediensene til dressingen. Skrell gulrøtter og skjær i tynne skiver, som du så vender inn i dressingen og lar stå og godgjøre seg mens du lager resten av salaten.
Skrell rødbete og riv den på et rivjern. Vend sammen linser og finrevet rødbete. Gi brokkoli og edamamebønner et raskt oppkok. Stek eggerøre av de to eggene ved å vende dem sammen i en varm stekepanne. Fordel rødebete- og linseblanding, brokkolibuketter, edamamebønner, marinerte gulrøtter og eggerøre i en bolle. Topp med skiver av en avocado + pepper og sesamfrø. Litt pesto smaker også nydelig til, men er ikke et must.
PRØV GJERNE: Asiatisk salat med mango, gulrot og feta
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.