Soyamarinert laks med ingefær og sesamfrø
KH per porsjon fisk + salat: ca 20 g.
Dette er en enkel og veldig velsmakende lakserett. Som oftest steker/baker jeg laksefilet i ovnen med litt krydder på, men har jeg lyst til å variere med noe som smaker litt mer, er dette en sikker vinner. Laksen har fått følge av soyasaus, ingefær og sesamfrø, dvs en noe asiatiskinspirert kombinasjon. Laksefiletene kan serveres med det du måtte ønske av tilbehør. Jeg synes det passer supert med en grønn, frisk og lett salat.
Soyamarinert laks med ingefær & sesamfrø + grønn salat
4 porsjoner
- 4 laksefileter
- 1 ss olivenolje
- 2 ss soyasaus
- 1 ss flytende honning
- en bit fersk ingefær, finhakket
- salt & pepper
- sesamfrø
Grønn salat:
- Fire never ruccola / spinat
- 1 dl quinoa
- 1 avocado
- ½ agurk
- en neve sukkererter
- 1 eple
Dressing:
- Saften av ½ sitron
- 1 ss olivenolje
- 1 ss eplesidereddik
Slik gjør du det:
Finhakk ønsket mengde ingefær, og bland det sammen med honning, soyasaus, olivenolje salt og pepper i en bolle. Ha sesamfrø utover en liten tallerken. Vend laksefiletene godt i marinaden en og en, før du har dem over på tallerkenen med sesamfrø. Vend filetene i sesamfrø, slik at hele fileten er dekket. Dette vil gi laksen et deilig og sprøtt lag. Plasser de marinerte laksefilene på et stekebrett eller i en ildfast form. Bak fisken i ovnen i 10-15 min, til den er helt gjennomstekt og har fått ett sprøtt ytre. Server med ønsket tilbehør.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.