Thaisuppe med rød curry & tofu
Karbohydrater: ca 13 g per porsjon (beregnet ut i fra 3 porsjoner, uten topping)
Denne thaisuppen med rød curry er tilfredsstillende fyldig og perfekt som hverdagsmat.
Smaken kan justeres ut i fra hvor sterk og krydret du liker den, så smak deg frem.
Du kan selvfølgelig bruke det du liker eller har av grønnsaker. Tofu kan fint droppes, eller byttes ut med en annen proteinkilde i form av bønner, linser eller for eksempel kylling hvis ønskelig.
Server som den er i suppeform, eller ved siden av ønsket tilbehør som for eksempel fullkornsris eller quinoa, for en curryvariant. Fersk koriander og lime til servering er et must.
LES OGSÅ: Bakt paprikasuppe med tomat & fennikel
Ingredienser
Oppskriften gir ca. 3 porsjoner
3 fedd hvitløk
3-4 cm ingefær
1/2-1 chilli
en stor gul løk
1 ts karri
1 ts spiskummin
1 ts paprikakrydder
1 ts gurkemeie
1 paprika
2-3 gulrøtter
1 aubergine
1/2 blomkål
noen never fersk spinat
200 g tofu
400 ml kokosmelk
5 dl vann
kokosolje/smør/olje
salt + pepper
fersk koriander
cashewnøtter
lime
LES OGSÅ: Indisk daal med agurkraita & auberginskiver
Fremgangsmåte
Fres finhakket hvitløk, chilli, løk og ingefær i olje eller smør sammen med krydderet i bunnen av en kjele. Juster med litt vann så det ikke svir seg.
Tilsett biter av paprika, gulrot, aubergine og litt mer vann, så grønnsakene kan trekke.
Når grønnsakene begynner å bli ferdige kan du tilsette kokosmelk, spinat og biter av tofu. La det hele bli ordentlig varmt, før du serverer med cashewnøtter, lime og koriander.
LES OGSÅ: Oppskrift på grønn thaicurry
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.