Salat med svart ris, røkelaks & fetaost

Salat med svart ris, røkelaks & fetaost

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.10.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Næringsinnhold totalt:
KH: ca 40 g, hvorav 7 g fiber!

Ris er jo i utgangspunktet et produkt som bidrar kun med raske karbohydrater og lite fiber og protein, og er derfor noe man gjerne skal være litt forsiktig med når man har diabetes. Velger du fullkornsris eller villris som er litt grovere og fastere i konsistensen, vil du få både mer protein og fiber med på kjøpet, og risen vil da ha en snillere effekt på blodsukkeret.

Annonse

svartris4

Den sorte risen jeg har brukt her har en fast konsistens og gir god tyggemotstand, noe som gjør den velegnet til bruk i salat ect. Bruk gjerne annen type fullkornsris eller villris hvis du ikke får tak i sort ris, det funker selvfølgelig like bra. Pass bare på at du velger en ris med høyt fiberinnhold. Risen kan også byttes ut med feks brune eller grønne linser. La deg inspirere til en smakfull salat full av gode næringsstoffer. Salaten passer like godt til middag som til lunsj. Salater inneholder fort mye karbohydrater grunnet grønnsaker, men husk at grønnsaker også bidrar med mye fiber, som vil være med på å stabilisere blodsukkeret. Oppskriften under holder til en stor og god middagsporsjon, men kan fint lages som lunsj til to – da kan du plusse på ett egg.

 

Salat med svart ris, røkelaks, egg & fetaost

1 stor porsjon / 2 små

1 dl sort ris

en neve ruccola

100 g grønne bønner

1 tomat

Annonse

1/2 avokado

100 g røklaks

30 g fersk fetaost

ett stk kokt egg

olivenolje

salt + pepper

fersk timian til servering

Kok risen i dobbel mengde vann, til alt vannet er absorbert og risen har ønskelig konsistens. Damp grønne bønner raskt i kokende vann, ca 1 minutt. Kok egget. Del avokado og tomat i biter. Vend så sammen alle ingrediensene til salaten i en bolle. Topp med egg og smuldret fetaost, samt et dryss fersk timian (hvis du har!). En god olivenolje gjør seg godt som dressing, sammen med litt salt og pepper.

svartris3

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: