Frokost: Kald quinoagrøt med havre og linfrø

Frokost: Kald quinoagrøt med havre og linfrø

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.10.15 14:46
Totalt næringsinnhold per porsjon:

KH: 33 gram.

Accu-Chek Guide

Grøt er en sikker vinner til frokost. Velger du de riktige ingrediensene kan grøten bidra med en haug av gode næringsstoffer og hjelpe til å holde et stabilt blodsukker langt utover formiddagen. Denne kalde grøten er perfekt hvis du har litt rester av ferdig kokt quinoa igjen etter middagen for eksempel. Den tar ca ett minutt og røre sammen, og vips, så har du frokosten klar morgenen etter. Det krever jo selvfølgelig litt planlegging, så hvis du er av typen som ikke engang kan forestille deg å begynne å tenke på frokosten kvelden før, så får du ha meg unnskyldt.. Uansett, en næringsrik, creamy og fyldig grøt, rik på protein, fiber og med en herlig, nøtteaktig smak, som vil gjør magen din glad. Grøten er rik på fiber og sunne fettsyrer, noe som vil gi en gunstig effekt på blodsukkeret.

Kald quinoagrøt med havre & linfrø

1 porsjon

  • ½ dl quinoa / ca 3 ss ferdig kokt quinoa
  • 2 ss havregryn
  • 1 ss linfrø
  • 1 ss naturell yoghurt
  • 2 dl melk

Bland sammen alle ingrediensene og la grøten stå i en tett boks i kjøleskapet over natten, eller minst to timer. Neste morgen kan du gjerne røre inn litt kanel, og spise grøten med din favorittopping. Jeg anbefaler banan, kiwi, bringebær og kanel. God sommermorgen!

Accu-Chek Mobile

kaldquinoagrøt3

0/5 (0 Reviews)
Del: