Vaniljedessert med rabarbrakompott og friske jordbær

Vaniljedessert med rabarbrakompott og friske jordbær

Nussara Guldberg
Blogger mest om mat, litt reise og om andre inspirasjoner. Ha et riktig og variert kosthold er viktig for å få hverdager til å fungere så bra som mulig, men det skal være enkelt, kjapt og sunt. Liker variere med fisk, kjøtt, skalldyr og vegetariske retter, og elsker å eksperimentere med f.eks. asiatiske eller andre eksotiske smaker.
Publisert første gang: 22.06.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

En lignende crème brûlée dessert, men uten karamelisering av sukker på toppen og er erstattet med friske jordbær. Den kremet og søte vaniljedesserten passer ypperlig sammen med den syrlig rabarbrakompotten og gir en herlig og frisk sommerdessert!

Annonse

Tid: 60 minutter
Karbohydrater per porsjon: 13 g

Porsjoner: 4

 • 150 gr rabarbra
 • 1 ss smør, usaltet
 • 1/2 ts vaniljepulver eller 1 stk vaniljestang
 • 6 dl Alpro Soya Alternativ til kremfløte eller vanlig kremfløte
 • 1 dl sukrinmelis
 • 3 eggeplommer
 • Ferske jordbær til pynt

Slik gjør du det:

 1. Forvarm ovnen på 150 grader
 2. Kutt rabarbra i biter og ha i kjele med smeltet smør på over middels varme. Fres rabarbra under omrøring til den mykner og tilsett 0,5 dl sukrinmelis, og smak til om det blir for syrlig.
 3. Varm opp fløten i en kjele og tilsett vaniljepulver eller del fersk vaniljestang på langs i to, skrap ut frøene og ha i fløten. Kok opp under omrøring, tilsett sukrin og sett til siden. La det avkjøles helt.
 4. Pisk egg sammen i en stor bolle og ta evt. ut vaniljestang av fløten, hell sakte over avkjølte fløten over pisket egg mens du rører. Smak til om eggblandingen er søt nok.
 5. Fordel blandingen over i ildfaste dessertskåler og sett de på en større ildfast form. Hell varmt vann i ildfastform og bak i vannbadet i 60 minutter.
 6. Server med syrlige rabarbrakompott og friske jordbær på toppen!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: