Tomat og mozzarella med tomatvinaigrette

Tomat og mozzarella med tomatvinaigrette

Nussara Guldberg
Blogger mest om mat, litt reise og om andre inspirasjoner. Ha et riktig og variert kosthold er viktig for å få hverdager til å fungere så bra som mulig, men det skal være enkelt, kjapt og sunt. Liker variere med fisk, kjøtt, skalldyr og vegetariske retter, og elsker å eksperimentere med f.eks. asiatiske eller andre eksotiske smaker.
Publisert første gang: 08.06.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Sommeren er her og denne enkle og friske tomat-og mozzarellasalat passer perfekt til sommervarmen. I stedenfor å bruke vanlig olivenolje og balsamicodressing, serveres denne med en tomatvinatgrette som er helt uten olje men som likevel har masse smak og gir frisk løft til alle salater.

Annonse

Tid: 30 minutter

Kabohydrater per porsjon: 22 gram

Porsjoner: 2

  • Tomat og mozzarella salat:
  • 4 stk tomater
  • 1 stk mozzarella
  • 5-6 stk Katamala olivener
  • Basilikum til pynt

Tomatvinaigrette:

  • 4 stk tomater
  • 4 ss hvitvinseddik
  • 1 ss frisk basilikum
  • 1/2 ss frisk timian
  • 1 ss Dijon sennep
  • 1/2 ts salt og pepper

Slik gjør du det:

Annonse
  1. Kutt tomatene i små biter og ha i en blender sammen med hvitvinseddik, basilikum, timian, Dijon sennep, salt og pepper.
  2. Dryss tomatvinaigrette over tomat og mozzarella salat.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: