Sjokoladekrem uten gluten, melk og sukker

Sjokoladekrem uten gluten, melk og sukker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 05.06.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Næringsinnhold beregnet på 5 pers (med dadler!):

Annonse

Kcal: 270 kcal per porsjon

KH: 19 g kh per porsjon

Denne lille søtsaken her er full av overraskelser. Perfekt som en alternativ dessert hvis du ønsker noe raskt, enkelt og smakfullt som er både sukkerfritt, glutenfritt og laktosefritt. Perfekt hverdagsdessert, som garantert tilfredsstiller søtsuget, og det på en skikkelig næringsrik og fin måte. Kombinasjonen av avocado og kakao er kanskje ny for mange, men avocado tilfører en fylde som blir nydelig sammen med det søte fra dadler og banan, og den kremete konsistensen fra cashewnøtter. Jeg tilsatte også litt revet appelsinskall, for å få en frisk og god ettersmak.

sjokkokrem2

Sjokoladekrem m. avocado & dadler

5 pers

Annonse
  • 2 avocado
  • 2 bananer, gjerne frosne
  • 3 ss ren 100% kakao
  • 5 store dadler (evt kunstig søtning, for eksempel 2 ss stevia / sukrinmelis el)
  • ca 100 g cashewnøtter, bløtlagt over natten
  • skall & saft fra 1/2 appelsin

NB: For redusert sukkermengde, bruk kunstig søtning i form av sukrinmelis, flytende stevia e.l.!

 

 

sjokkokrem4

Slik gjør du det:

Cashewnøttene må ha ligget i bløt noen timer før bruk, gjerne over natten. Har du ikke cashewnøtter kan sjokoladekremen også lages uten nøtter, men den blir ekstra god og kremet med. Ha elle ingrediensene i en god blender eller food-prosessor, og kjør det til en helt jevn og fin krem. Juster evt konsistensen med litt vann underveis. Smak til med mer kakao ved behov. Vil du ha den hakket søtere kan du også vende inn litt honning, evt alternativ søtning som stevia el. ved ønske, men jeg synes den er søt nok som den er. Topp med friske bær, og gjerne litt finhakket sjokolade og pistasjnøtter for ekstra luksus! NYT! (Med veldig god samvittighet!)

PS: Denne sjokoladekremen egner seg også supert som fyll i søte paier el. også!

Beste hilsner fra,

Hanna Dale

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: