Crispy glutenfrie nøttekjeks
Karbohydrater: 3,5 gram per kjeks (forutsatt at oppskriften deles opp i 28 kjeks)
Kalorier: 73 kcal per kjeks
Disse nøttekjeksene er lave på karbohydrater og har et høyt innhold av fiber og sunne fettsyrer – fint for blodsukkeret.
Crispy nøttekjeks kan fungere som både kjeks og knekkebrød, avhengig av hvor store du lager dem.
Min favorittkombinasjon er disse kjeksene sammen med gode oster. Helt perfekt å lage hvis du har invitert til ost- & vinhygge, og trenger noe enkelt tilbehør. De holder seg fint i en tett boks i lengre tid, og passer til all slags pålegg, så her er det bare å bake i vei!
Kjeksene er lave på karbohydrater og har et høyt innhold av fiber og sunne fettsyrer, så disse små sakene er veldig snille med blodsukkeret. Oppskriften er enkel å slenge sammen, og kan enkelt gjøres glutenfrie ved å benytte glutenfri havregryn.
PRØV OGSÅ: Hummus av hvite bønner
Ingredienser
TID: ca 30 min
en bakeplate (ca 28 kjeks)
1 dl havregryn
300 g div nøtter og frø (linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarfrø, valnøtter, mandler ect.)
1 klype salt
1 egg
ca 2 ss vann
PRØV OGSÅ: Müsliboller med krydder
Framgangsmåte
1. Mal mel av havregryn og nøtter med en foodprosessor eller blender. Vend sammen alle ingrediensene til du har en fast deig.
2. Kjevle eller press ut deigen på en bakeplate kledd med papir. Hvis du kjevler, kan det lønne seg å dekke deigen med et bakepapir, for det kan bli litt klissete.
3. Når du har en jevn plate med tykkelse på 2-3 mm, kan du skjære ut ønskede mønstre/ruter og steke platen ved 200 grader i 10-15 min. Følg med – kjeksen skal være sprø og gyllen.
4. Avkjøl og del opp. Holder seg fint i en tett boks en god stund.
Beste hilsner fra,
Hanna Dale
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.