Salat med grillet aubergine, paprika & fetaost

Salat med grillet aubergine, paprika & fetaost

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 05.06.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Næringsinnhold:

Annonse

Kcal: 490

KH: 27 g

Denne salaten er en herlig kombinasjon av smaker, og helt perfekt på en varm sommerdag. Salaten egner seg flott som en enkelt rett alene, men er også perfekt som tilbehør til annen mat. For eksempel er jeg sikker på at grillet laks ville gjort seg nydelig ved siden av. Jeg er veldig fan av kikerter, og bruker det ofte som proteinbase i salater. Det høye fiberinnholdet i kikertene bidrar med komplekse karbohydrater og vil gi en jevn blodsukkerstigning. Salaten har et gresk preg, med tilbehør av grillede auberginskiver og hermetisk paprika. Jeg kjøpte hele hermetiske paprika på boks, de ligger i en saltlake og har en deilig myk konsistens. Får du ikke tak i det, funker det like fint å steke paprikaskiver sammen med løken. Jeg anbefaler og bruke fersk fetaost i blokk eller skive her, og ikke de små terningene i olje, da de allerede har så mye smak. Rask middag eller lunsj på 1-2-3!

aubergine&paprikasalat4

Salat m. grillet aubergine, paprika & fetaost

1 porsjon

Annonse
  • 1/2 boks kikerter (ca 85 g)
  • 1 neve ruccola
  • 1/2 rødløk (evt 1 liten)
  • 1 hermetisk paprika, evt 1 fersk
  • 1/2 aubergine
  • ca 70 g fetaost
  • 1/2 avocado
  • olivenolje
  • salt+pepper

aubergine&paprikasalat1

Slik gjør du det:

Del aubergine i tynne skiver. Gni dem inn i litt salt, og skyll godt av. Dette fjerner noen av bitterstoffene i auberginen og gjør den noe mildere. Stek skiver av aubergine i olivenolje og godt med pepper i en stekepanne, eller evt på grillen, hvis du er så heldig å ha det. Ha auberginskivene ut av pannen og stek skiver av rødløk kjapt (stek evt paprika her, hvis du ikke bruker hermetiske). Vend sammen strimler av paprika, rødløk, aubergine, kikerter og ruccolasalat i en liten bolle. Topp med fetaost, og en halv avocado i biter. Ringle tilslutt over litt god olivenolje + salt & pepper. ENJOY!

Beste hilsner fra,

Hanna Dale

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: