Diabetesvennlig kake med cashew- & jordbærkrem

Diabetesvennlig kake med cashew- & jordbærkrem

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 07.04.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Denne kaken er rett og slett ganske genial. Den er rå (altså ikke stekt), glutenfri og laktosefri, og i tillegg innmari enkel å lage.

Annonse

Det eneste du trenger er en god blender / foodprosessor, og så er det bare å prøve seg på herligheten. Kaken er laget med utgangspunkt i nøtter, dadler og frukt, så den inneholder masse sunne fettsyrer og naturlig fruktsukker fra kilder med høyt fiberinnhol

d. Dog er det viktig å merke seg at disse sukkerkildene fortsatt bidrar med karbohydrater, og må tas hensyn til ved vurdering av insulindose osv, men naturlig fruktsukker i kombinasjon med fettstoffer fra nøttene gjør at denne kaken har en meget gunstig og balansert effekt på blodsukkeret i forhold til andre søtsaker!

Kaken kan fint fryses, og kan derfor lages i god tid før den skal serveres. Dette er snadder, men pass på å dele den med noen du er glad i, for dette er en skikkelig energibombe det holder med et stykke av. Håper det smaker!

Glutenfri kake med cashew- & jordbærkrem

En liten rund kakeform

BUNN

  • 200 g mandler
  • 100 g hasselnøtter
  • 20 små dadler / 12 store medjool-dadler
  • en klype havsalt
  • 2 ts kokosolje
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme

Kjør alle ingrediensene til en smuldrete, fast masse i en sterk foodprosessor / blender. Press ut massen i bunnen av en kakeform. Det er en fordel å kle bunnen i formen med papir.

Annonse

rawkake1


FYLL 1

  • 250 g naturelle cashewnøtter, bløtlagt over natten
  • revet skall og saft av 1/2 sitron
  • revet skall og saft av 1/2 appelsin
  • 2 ss honning (evt steviadråper eller annen ’’sukkerfri’’ søtning)
  • 2 ss kokosolje
  • 2 frosne bananer
  • Bland alle ingrediensene sammen i en sterk foodprosessor, til du får en jevn, glatt masse med kremaktig konsistens. Vend cashew-kremen utover kakebunnen.

FYLL 2

  • en frossen banan
  • en kurv jordbær
  • 1 ss honning (evt steviadråper eller annen ’’sukkerfri’’ søtning)

Hvis du bruker frosne jordbær, tin dem lett og press ut litt av vannet. Ha jordbær og banan i blenderen og kjør til en jevn jordbærkrem. Vend jordbærkremen ut over cashew-kremen. Sett kaken i fryseren minst 2 timer før servering. Ta den opp ca 30 min før den skal serveres.

KOS DEG!

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: